Long covid: Tämä kaikki tiedetään pitkittyneestä koronasta - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Pitkäkestoisesta koronataudista paljastuu nyt täysin uutta tietoa – Kaikki nämä kymmenet erilaiset oireet ovat mahdollisia ja voivat aiheuttaa pitkän piinan: ”Armoton uupumistila”

Aivosumua, muistihäiriöitä, kipuja, hengenahdistusta ja armotonta uupumusta. Pitkittyneen koronataudin aiheuttamia oireita tunnetaan jo kymmeniä, ja vaikutusten tiedetään ulottuvan kaikkiin ihmisen elimiin. Vaikka yhtäläisyyksiä on paljon, uudet tutkimustulokset osoittavat, että covid-19-tauti on jotakin muuta kuin pelkkä influenssa. Selvitimme, mitä long covidista nyt tiedetään.

Neurologian erikoislääkäri Aki Hietaharju Tampereen yliopistollisesta sairaalasta on pitänyt itseään ajan tasalla pitkäkestoisen koronataudin eli long covidin vaikutuksista seuraamalla uusimpia alan tutkimusartikkeleita.

19.10.2021 6:00

Koronavirustartunnan jälkeen ilmaantuvaan pitkäkestoiseen koronatautiin yhdistetään jo kymmeniä erilaisia oireita kaikissa ihmisen elimissä. Myös kognitiiviset häiriöt ovat yleisiä. Ne näkyvät muun muassa sanahakuisuutena, keskittymisvaikeuksina, muistihäiriöinä ja toiminnanohjauksen ongelmina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos