80 prosentin rokotuskattavyys ylittyi - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Suomessa 12 vuotta täyttäneistä yli 80 prosenttia on saanut kaksi koronarokotetta – Merikarvia jäi jälkeen

Kahden annoksen koronarokotekattavuus ylittyi Suomessa. Merikarvialla myös nuorten rokotusinto lopahti – kuluvalla viikolla neljä uutta tartuntaa.

Terveydenhoitaja Terhi Puranen arvioi Merikarvian nuorten 12–15-vuotiaiden vähäisen rokotekattavuuden olevan valintakysymys, koska tilaisuuksia kunnassa on järjestetty.

11.11. 19:00

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti keskiviikkona, että 12 vuotta täyttäneistä yli 80 prosenttia on saanut Suomessa kaksi koronarokoteannosta. Ensimmäisen annoksen saaneita 12 vuotta täyttäneistä on yli 85 prosenttia.

Merikarvialla kirjattiin maanantaina poikkeuksellisen monta, neljä tartuntaa kerralla. Merikarvialla on nyt 22 todettua koronavirustartuntaa.

Porin perusturvan tartuntatautien yksiköstä terveydenhoitaja Terhi Puranen ei lähde tarkemmin yksilöimään merikarvialaisten tartunnan saaneiden tilannetta sen enempää mahdollisten altistumisten kuin sairastuneiden iän tai perhekohtaisuuden perusteella.

”Tartuntoja voi tulla mistä vaan”, hän muistuttaa.

Nuorten 12-15-vuotiaiden rokotekattavuuden vähäisyyttä (55,7 %) Puranen pitää merikarvialaisten henkilökohtaisena valintana.

”Voi olla, että kaikki tiedot eivät ole vielä päivittyneet. Mahdollisuus on ollut ottaa rokote niin koulussa terveydenhoitajalta kuin pop up -tilaisuuksissa”, Puranen toteaa.

THL:n mukaan Suomessa vahvistettiin keskiviikkona 954 uutta koronavirustartuntaa. Tiistaina vastaava luku oli 810. Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia kirjattiin kolme. Pandemian aikana koronavirukseen liittyviä kuolemia on nyt vahvistettu Suomessa 1 212.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli keskiviikkona 252 ihmistä, joista 28 oli tehohoidossa. Koronaviruksen ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti koko maassa on tänään 167,3.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos