Kokoontumisrajoitukset astuivat voimaan - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Kokoontumisrajoitukset astuivat voimaan

Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset astuivat voimaan maanantaina, mutta niiltä voi välttyä koronapassilla.

ATTR ehdottaa, että yksityisjuhlia järjestettäessä vieraita voisi pyytää tekemään koronatestin kotona. Kaupoissa myytävät testit eivät ole niin tarkkoja kuin terveydenhuollon käyttämät, joten jos hengitystieoireita on, juhliin ei ole asiaa vaikka kotitesti näyttäisi negatiivista.

22.11. 15:00

Aluehallintovirasto päätti perjantaina rajoittaa Satakunnassa yleisötilaisuuksiin osallistuvien määrää.

Määräys on voimassa maanantaista 22.11. alkaen, ja se kieltää yli 50 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisen sisätiloissa, ellei järjestäjä vaadi yleisöltä koronapassin näyttämistä. Rajoitus on voimassa kuukauden eli 22. joulukuuta asti.

Ravintolarajoitukset ovat yhä ennallaan, ja niiltäkin voi välttyä, jos yritys vaatii koronapassia asiakkailtaan.

Järjestäjän vastuulla on, että osallistujilla on mahdollisuudet käsien puhdistamiseen ja riittävien etäisyyksien pitämiseen.

Yksityistilaisuuksissa ei ainakaan tällä hetkellä voi käyttää koronapassia. ATTR suosittelee, että tilaisuuden järjestäjä voi lisätä turvallisuutta ottamalla käyttöön itse tehtävät koronatestit.

Tämä voitaisiin toteuttaa esimerkiksi siten, että juhlakutsun mukana toimitetaan testiliuskat kaikille ja sovitaan, että juhliin osallistuvat tekevät testin kotona. Kutsuun kannattaa tällöin liittää testin käyttöohjeet. Jos on hengitystieoireita, juhliin ei tule mennä, vaikka testi olisi negatiivinen.

Ympäröivien maakuntien tilanne on Satakuntaa huonompi ja niiden korkea ilmaantuvuus lisää riskiä tilanteen pahenemiseen myös Satakunnassa. Lähestyvä pikkujoulukausi lisää tartuntariskejä erityisesti rokottamattomien keskuudessa.

Satakunnassa on tähän mennessä kuollut koronaan 46 ihmistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos