Vastuskuminauha on taskukokoinen kuntosali - Mainos - Merikarvia-lehti
MainosGorillasports.fi

Vastuskuminauha on taskukokoinen kuntosali

Vastuskuminauha mahtuu helposti myös taskuun, joten se on helppo ottaa mukaan vaikka lenkkipolulle ja toimistoon.


15.6.2020 6:00

Vastuskuminauhalla saat täydellisen treenin missä tahansa. Eri mallisia vastusnauhoja voidaan käyttää erilaisissa harjoituksissa. Kaikki mallit kuitenkin tarjoavat nopean, edullisen ja tehokkaan treeniin myös reissussa.

Kuminauhoja voidaan käyttää myös salitreenissä tuomaan lisävastusta harjoitteluun sekä helpottamaan erilaisia liikkeitä kuten leuanvetoa.

Katso alta Gorillasports.fi vinkit oikean vastuskuminauhan valintaan.

Vastuskuminauhan malli

Perinteinen vastuskuminauha on pitkä ja avoin nauha, joka sopii erinomaisesti lämmittelyyn, sekä kokonaisvaltaisiin treeneihin. Tällä mallilla liikkeiden määrä on lähinnä omasta mielikuvituksesta kiinni.

Perinteisellä vastusnauhalla harjoittelun intensiteettiä on helppo vaihtaa ottamalla siitä kiinni eri kohdista. Jos nauhaa pidetään esimerkiksi jalan alla, mitä lähempää jalkaa otat nauhasta kiinni, sitä raskaampaa nauhaa on vetää.

Avoin nauha voidaan helposti sitoa kiinni pylväisiin tai siitä voidaan tehdä lenkki. Vastusnauhalenkit sopivat myös lisävastukseksi saliharjoitteluun.

Kahvallinen vastuskuminauha tarjoaa erittäin helpon ja pitävän otteen. Kahvojen välissä on letkumainen kuminauha, joka voidaan myös helposti kietaista erilaisten pylväiden ympärille.

Kahvallisen vastusnauhan avulla voit myös treenata kaverin kanssa kiertoliikkeitä.

Lyhyet vastuskuminauhalenkit ovat täydellisiä alavartalotreeneihin, mutta niitä voidaan käyttää monipuolisesti myös ylävartalolle. Lyhyt vastuskuminauha tunnetaan myös nimillä mini band tai hip band.

Oikean vastuksen valitseminen

Aloittelijan tulisi aloittaa vastuskuminauhatreenit pienen vastuksen nauhoilla. Kevyemmät vastukset sopivat erittäin hyvin myös esimerkiksi toimistoon vietäväksi. Niillä saa nopean ja helpottavan taukojumpan ilman hikoilua.

Kevyimmät 1 – 4 kg vastuksen vastusnauhat sopivat hyvin myös vanhemmille henkilöille sekä kuntoutukseen. Jämäkämmät, jopa 100 kg vastuksen, nauhat taas luonnollisesti sopivat enemmän treenaaville.

Juuri sinulle sopivan vastuksen löydät kokeilemalla. Jos tavoitteenasi on pitää kuntoiluharrastusta yllä pitkän aikaa, kannattaa ostaa vastuskuminauhasetti, jolloin vastuksen kasvattaminen onnistuu helposti kunnon kasvaessa.

Vastuskuminauhan väri kertoo usein sen vastuksen. Vastusnauhaa ei kannata siis valita värin perusteella, jotta et vahingossa ota liian raskasta tai kevyttä mallia.

Vastuskuminauhan pituus

Myös vastusnauhan pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota sitä ostaessa. Tavallisen vastuskuminauhan saa jopa 200 cm pituisena, ja se mahdollistaa erittäin runsaasti erilaisia harjoitteita, sekä koko kehoa treenaavia liikkeitä.

Mini vastuskuminauhat ovat huomattavasti lyhyempiä, noin 50 cm pituisia lenkkejä. Lyhyet lenkkimalliset vastuskuminauhat soveltuvat paremmin kohdistetumpaan treeniin ylä- ja alakropalle.

Vastuskuminauhan pituuteen vaikuttaakin paitsi oma pituutesi, myös liikkeet joita haluat suorittaa. Jos haluat mahdollisen monipuolisen treenin, kannattaa ostaa pari erilaista vastuskuminauhaa, joilla saa takuulla tehtyä kaikki mahdolliset liikkeet.

Kaikki mallit saat helposti Gorilla Sportsin valikoimasta.

Lue myös: