MainosSatakunnan Yrittäjät

Mika Tuovinen kirittää vastaamaan kyselyyn: ”Nyt jos koskaan tarvitaan muutosta – tällä pienellä panostuksella raivaat yrittäjyyden esteitä

”Tällaisena kriisiaikana yrittäjien yhtenäisyys on elintärkeää. Mielipiteillämme ja kokemuksillamme on painoarvoa. Nyt on viime hetket vastata Yrittäjien Kuntabarometri 2022 -tutkimukseen, millä vaikutat juuri oman kuntasi asioihin”, kannustaa yrittäjä, nuohoojamestari Mika Tuovinen.

Hihat heilumaan! Nuohoojamestari Mika Tuovinen muistuttaa, että vastauksiatoivotaan kaikilta satakuntalaisyrittäjiltä, järjestöjäsenyyttä ei tässä kyselyssävaadita.


25.3. 12:45

Porilainen Mika Tuovinen tuntee niin kuntapolitiikan kuin järjestökentän. Hän toimi paikallispolitiikassa 15 vuotta osallistuen päätöksentekoon muun muassa valtuutettuna, kunnanhallituksessa ja kunnallisjärjestössä. Elinvoima- ja ympäristölautakunnassa hän toimi kolme kautta.

Mika toimii Porin Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtajana.

Kun maailma kulkee kriisistä ja katastrofista toiseen, yrittäjien yhtenäisyys on erittäin tärkeää.

Moni miettii, mitä hyötyä vastaamisesta on. Miten on?

”Varsinkin tällaisena aikana, kun maailma kulkee kriisistä ja katastrofista toiseen, yrittäjien yhtenäisyys on erittäin tärkeää. Kovien muutosten maailmassa tulee pitää yhtä, parantaa omalta osalta toimintamahdollisuuksia. Siksi kannustankin vahvasti satakuntalaisia yrittäjiä tarttumaan kyselyyn ja kertomaan, mitkä asiat ovat omassa kunnassa kunnossa, mitkä vaativat parannusta”, Mika kertoo.

Satakunnan on aika nousta yrittäjämyönteisimmäksi maakunnaksi. Tähäntarvitsemme jokaista yrittäjää.

Helppo tapa vaikuttaa suoraan

Vastaaminen on helppoa. Voit tehdä sen vaikka illan hiljaisina hetkinä tai aamukahvikupin äärellä. Aikaa kuluu 5–10 minuuttia.

”Kenelläkään ei ole niin kiire, ettei tätä ehdi tehdä. Kysely on selkosanainen ja helppokäyttöinen”, Mika kannustaa.

Vaikutukset ovat konkreettisia.

”Vastaamalla kunnat saavat suoraa palautetta vaikkapa siitä, kuinka tarkasti yrittäjävaikutuksia mietitään päätöksenteossa.”

Vaikutukset ovat konkreettisia.

Tulosten perusteella tehdään muutoksia, parannuksia ja puututaan epäkohtiin. Yrittäjien tuntoja ja kokemuksia ei siis kerätä huvin vuoksi, vaan tavoitteena on viedä yrittäjien asiaa vahvasti eteenpäin.

Tiesitkö? Kysely tehdään joka toinen vuosi. Kahdella edellisellä kerralla Satakunta on jäänyt hopealle. Joko nyt napsahtaa Suomen parhaan yrittäjyysmaakunnan kruunu?

”Uskon, että kuntapäättäjät suhtautuvat tyytyväisyysmittaukseen positiivisesti. Vastausten perusteella on hyvä lähteä tekemään parannuksia”, Mika miettii.

Hankintoihin mukaan

Mikan mukaan kuntien elinkeinopolitiikan pitää tukea maakuntaa, sen toimivia yrityksiä ja lisätä vetovoimaa.

”Tähän voidaan vaikuttaa muun muassa hyvällä tonttitarjonnalla, kaavoitusnopeudella ja joustavalla lupakäytännöllä.”

Hänen kokemuksensa mukaan Porissa on menty mukavasti eteenpäin, virkamiesten kanssa on hyvä keskusteluyhteys. Yrittäjän ääntä kuunnellaan, mutta toki parantamisen varaakin on.

”Joskus tuntuu, että vain isot biolaitokset tai tuulivoimapuistot saavat äänensä kuuluviin. Kuitenkin meillä Satakunnassakin tapahtuu pk-sektorilla jatkuvasti, esimerkiksi rakennetaan isoja rivi- ja kerrostaloja. Pk-yrittäjät jäävät helposti suurten varjoon. ”

Pk-yrittäjät jäävät helposti suurten varjoon.

Julkisia hankintoja tehtäessä pk-yritykset tulisi ottaa entistä paremmin huomioon.

”Moneen isoonkin hankintaan voi päästä ryhmittymänä mukaan”, Mika muistuttaa.

Toimi näin

  1. klikkaa itsesi kyselyyn

  2. vastaa viimeistään 31.3.

  3. voittaja selviää toukokuun puolivälissä

Yrittäjien Kuntabarometri 2022

Kannattaa vastata

  • Pääset arvioimaan oman kuntasi toimintaa, miten esimerkiksi julkiset hankinnat hoidetaan.

  • Kunnat ja yrittäjäyhdistykset saavat sinulta tärkeää palautetta.

  • Saat viestisi perille myös siitä, miten kuntien ja niiden yrittäjiä palvelevien yhtiöiden tulisi toimia.

Kyselyllä kartoitetaan kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

Lue lisää:

Yrittäjien Markku Kivinen lupaa: ”Varaa 10 minuuttia, vastaa ja saat viestisi perille – hyödyt ainakin näistä kolmesta asiasta”

Lue myös: