Mitä seinän välistä pelastetulle pikkukissa Pröttikselle kuuluu? - Puheenvuoro - Merikarvia-lehti

Mitä seinän välistä pelastetulle pikkukissa Pröttikselle kuuluu?

Pröttiksestä on kasvamassa sopivassa suhteessa rasavilli pikkukissa. Kissaelämän saloihin pentua opettaa Kati Niittyniemen Vili-kissa.

18.7.2017 15:45

Kesäkuussa koko Merikarviaa sykähdytti pienen kissanpennun kohtalo. Alle 400 grammaa painava pikkuinen oli juuttunut teollisuushallin seinien väliin, josta laitosmiehet pelastivat sen. Miten Pröttiksellä menee nyt, lähes kuukausi pelastamisen jälkeen?

–Pröttis voi mainiosti. Siitä on kasvamassa mahtava pakkaus. Sopivassa suhteessa rasavilli, mutta samalla kunnon kainaloinen, kertoo kissan hoiviinsa ottanut Kati Niittyniemi.

Niittyniemi pohti, antaako pennun eteenpäin kun se on tarpeeksi vanha.

–Pikkuiselle oli koteja useampi tarjolla. Minulla oli kuitenkin velvollisuus pitää kissaa itselläni viisitoista vuorokautta sen pelastamisesta. Luopuminen olisi liian tuskallista tämän yhdessäelon jälkeen, joten tännehän Pröttis siis jää, naurahtaa pelastaja.

Rankasta alusta huolimatta Pröttis on kehittynyt hienosti.

–Kissa oppi nopeasti syömään korvikemaitoa lautaselta ja nyt olemme siirtyneet täysin kiinteään ruokaan. Pröttis on kehittynyt hyvin ja alkanut opettelemaan tulevaisuuden taitoja meidän toisen kissan kanssa. Eilen pentu painoi punnituksessa 960 grammaa, sanoo Niittyniemi.

Ihmiset ovat olleen kiinnostuneita kissan kohtalosta ja monet ovatkin kyselleet, mitä pikkuiselle kuuluu, kertoo Niittyniemi.

Kissa on saanut myös uuden lempinimen.

–Pentu kutsutaan nykyään leikillisesti Krookkaksi. Eräs asiakas tuli ravintolaan ja kyseli, että mitä Krookkalle kuuluu. Lempinimi sopi hyvin Pröttikselle, viettihän se pari tiivistä päivää Krookkassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset