Syksy vie monet uusien lukukokemusten äärelle kirjastoon. - Puheenvuoro - Merikarvia-lehti

Gallup: Mikään ei voita hyvää lukukokemusta – e-kirjat vielä vieraita

Erkki Vanhatalo Stupila­

5.10.2017 13:56

Antti Väre tiedusteli Merikarvian kirjastojen käyttäjien lukukokemuksia ja vinkkejä tiistaina Merikarvian kirjaston vakiokäyttäjiltä. gallup paljasti melkoisia kirjavinkkareita. Sähköinen e-kirja sen sijaan ei ole vielä lyönyt itseään läpi.

–Dekkarit menee – sekä kotimaiset että ulkolaiset. Muun muassa Seppo Jokista ja Siikaisten poikaa Reijo Mäkeä tulee harrastettua. Myös Hotakainen, Kyrö ja Nousiainen maistuvat. Takavuosina on käyty läpi Paasilinnat ja Päätalot. Viimeksi luin Mäen Hukan enkelit ja nyt täyttelen omaa dekkarihyllyä kirppiksen halvoilla antimilla. Sähköinen kirja on minulle liian modernia, kertoo Erkki Vanhatalo.

Romantiikkaa ja myös yhteiskunnallista kirjallisuutta ahmii Janet Haavisto.

–Aika lailla luen laidasta laitaan. Nyt työn alla on Anneli Kivelän Katajamäki-sarja, joka on maalaiskomediaa. Laajasti kannattaa lukea, vaikkei jaksaisikaan loppuun asti koko opusta. E-kirjaa en ole kokeillut enkä kokeile. Se tuntuu huonolta vaihtoehdolta, eikä ole samaa kuin kirja kädessä. Muutenkin olen tietokoneella päivät pitkät, hän perustelee.

Veikko Lehtonen Ylikylä­

Veikko Lehtoselle kaiken tyyppinen kirjallisuus on tullut tutuksi, sillä hänellä lukuvuosia on takana kunnioitettava määrä.

–Lähinnä jännityskirjallisuutta. Vanhoista on tuttuja ainakin MacLean, Bagley, Follett ja Jenkins. Niin ja Päätalot ja Väinö Linnan teokset – ja tietysti “ Kunnan kuiva”. Nuorempana iltavuoron jälkeen saatoin lukea aamuneljään asti. Viimeksi luin Paasilinnan Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä. Suosittelisin loistavaa Desmond Bagleyn teosta ...ja hiekka peittää jäljet. Sähköinen kirja ei sovi, kun ei ole tietokonetta.

Ilkka Varjonen Ylikylä­

Vaikuttavia kirjoja mahtuu jokaisen elämään. Sellainen on Ilkka Varjoselle ollut Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen.

–En lue nykyään ollenkaan, koska onnettomuuden takia en muista lukemaani kotvan kuluttua. Muttei ole Sinuhen voittanutta. Toinen hyvä tiiliskivi on Papillon sekä tottakai Tuntematon sotilas. Papillonin jatko-osaa en enää jaksanut lukea. E-kirjoja en ole kokeillut, mutta niitä äänikirjoja kyllä. Ei ole minun juttu sekään, sillä eihän se sama ole, jos joku muu lukee sen sinulle valmiiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset