Mielipide: Vastustakaa merikarvialaiset tuulimyllyjä - Puheenvuoro - Merikarvia-lehti

Mielipide: Vastustakaa merikarvialaiset tuulimyllyjä

7.2.2018 19:00

Merikarvialaiset. Oletteko tulleet ajatelleeksi sitä, että mitä tapahtuu sitten, kun 462 hehtaarin metsään on jo rakennettu vain ne 6 tuulimyllyjä?

Tulevatko ne 6 metsään, en tiedä, mutta oletan kumminkin niin, että alue on metsää. Sillä ei ole väliä, onko 462 hehtaarin metsäpalstat kenen omistuksissa. Se on varmaan, että metsät tulevat tietyssä vaiheessa siihen ikään, jos eivät jo ole, että tämä vihreä kulta muutetaan rahaksi.

Todennäköisesti avohakkuulla, jolloin saadaan paras tuotto. Saattaa olla, että hakkuut ovat hyvinkin lähellä tätä hetkeä. Seuraa uudelleen istutus muutaman vuoden kuluessa, tai muutamat siemenpuut tulevat hoitamaan asian.

Miltä tämä alue tai alueet silloin näyttävät ja mihin ne näkyvät tai keille ne näkyvät? Paljasta hakattua lääniä, josta kohoaa muutama korkea valkoinen pysti, jonka päässä pyörii, jos pyörii, propelli kaikkine äänineen ja välkkeineen mastossa olevan vilkkuvalon antaessa vielä näkyvyyttä kokonaisuudelle.

Jos metsä oli aiemmin mahdollisesti suojannut vähänkin edellä mainituista häiriöistä, niin ei taatusti nyt. Kysynkin, ketkä haluaisivat tällaista näkyvyyttä ja rauhattomuutta kotikuntaansa, kotinsa ja kesämökkinsä tausta häiriöiksi pihoilleen? Uskoisin, ettei kukaan, ei edes tähän tarkoitukseen metsiensä vuokralle antaneet tai myyneet.

Seuraava vaihe todennäköisesti olisi se, että tälle istutetulle alueelle, jossa tuuli pääsee nyt puhaltamaan vieläkin paremmin, kun puut eivät enää ole suojana, päätetään rakentaa lisää tuulimyllyjä. Niitä tulee sitten sinne sopimaan paljon. Metsä kasvaa täyteen mittaansa 60 vuodessa, jos annetaan kasvaa. Epäilen sitä, koska tätä suojaa ei anneta enää muodostua, kun alue muutetaan teollisuus alueeksi.

En ole paikkakuntalainen, olen kaupungista, mutta käymme mummon mökillä ympäri vuoden. Ainakaan nämä tuulimyllyt eivät tulisi haittaamaan meitä ja vaikka sanavaltaa minulla ei ole näiden rakentamisen suhteen. Kannustan teitä hyvät merikarvialaiset siinä, että vastustatte tätä asiaa. Annan kaiken tukeni teille siinä, että saisimme päättäjät ymmärtämään, mitä on luonto ja rauha paikassa, jossa voi asua vapaasti ja onnellisesti.

Ehdotankin, että tehtäisiin kuvitteellinen video siitä, miltä tuulimyllyt näyttäisivät ja näkyisivät nyt ja tulevaisuudessa ottaen huomioon kaikki alueen muutos mahdollisuudet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset