Aluevaalit tulevat – oletko valmis? - Puheenvuoro - Merikarvia-lehti

Aluevaalit tulevat – oletko valmis?

On siis ensiarvoisen tärkeää, että ihminen saa tarvitsemaansa hoitoa nopeasti, yhdeltä luukulta sekä riittävän läheltä, sanoo merikarvialainen aluevaaliehdokas Teuvo Uusimäki (kok.)

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa 12. tammikuuta 2022. varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta.

22.12.2021 13:45

Vastaus otsikon kysymykseen on varmasti monella kielteinen. Äänestäjälle, kuten varmaan vielä joillekin ehdokkaillekin on epäselvää, mitä kaikkia tehtäviä tammikuussa valittavalla aluevaltuustolla on.

Sote-uudistuksellahan pyritään ensisijaisesti siihen, että ihmiset saisivat entistä parempaa hoitoa entistä lyhyemmillä jonotusajoilla yhden luukun periaatteella. Tämähän kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kaikki pitäisi hoitaa myös kustannustehokkaasti. Satakunnan hyvinvointialueen budjetti on lähes miljardi euroa, joten ei ole ihan yhdentekevää, kuka rahojen käytöstä on päättämässä. Julkisuudessa on väläytelty myös maakuntaveroa, mutta siitähän ei valittu aluevaltuusto päätä. Itselläni on ehdottoman kielteinen kanta maakuntaveroon, koska kokemus on osoittanut, että uusia veroja säädettäessä myös kokonaisveroaste nousee. Lisäksi kaavailtu vero asettaisi ihmiset selkeästi eriarvoiseen asemaan, sen mukaan, millä alueella sattuukin asumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos