Aluevaalien analysointia

Kirjoittaja Jukka Uusitalo laskee, että merikarvialaiset keskustalaiset antoivat 46 ääntä muualle Satakuntaan.

Kirjoittajan Jukka Uusitalon mukaan Marika Uimaluoto olisi voinut saada työparin aluevaltuustoon, jos keskustalaisetkin olisivat keskittäneet ääniä Pomarkun lailla.

28.1. 13:45

Vaalit on nyt pidetty ja Merikarvia sai yhden edustajan. Hyvä näin. Demarit keskittyivät yhteen edustajaan, joka oli kuntavaalien ääniharava. Hän sai Merikarvialta 471 ääntä ja muualta Satakunnasta 117 ääntä, eli yhteensä 588.

Kuntavaaleissa demarit saivat Merikarvialla yhteensä 475 ääntä. Joten hyvin demarit keskittivät äänensä oman ehdokkaan taakse. Merikarvialta olisi voinut mennä toinenkin ehdokas läpi, jos Keskusta oli myös keskittänyt äänensä. Jos Keskustalla olisi ollut myös yksi ehdokas ja hän olisi kerännyt Merikarvian keskustalaiset äänet ja näin olisi läpimeno ollut varma. Keskustalla oli kolme ehdokasta ja he saivat yhteensä Merikarvialta 411 ääntä. Lisäksi merikarvialaiset keskustalaiset antoivat 46 ääntä muualle Satakuntaan. Näin keskustalta tuli yhteensä 457 ääntä. Oli muuten aika pudotus kuntavaalien äänimäärään, joka oli 639.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos