Gallup: Uutiset luetaan yhä todennäköisemmin netistä – TV syrjäytetty

Iida Helevirta
Gallup: Uutiset luetaan yhä todennäköisemmin netistä – TV syrjäytetty

Heikki Halme Pohjansaha

Iida HelevirtaMERIKARVIA

Ajankohtaisohjelmat ja uutiset saavat vielä vanhemmat ikäpolvet istahtamaan sohvalle television ääreen. Samoin jatkosarjat.

– Uutiset katselen päivittäin, mutta muuta ei tule katseltua. Poliisisarjaa katselen joskus, toteaa Heikki Halme.

Johannes Pitkäranta Alakylä

Johannes Pitkäranta Alakylä

Kaikki eivät televisiota tarvitse. Nuorisolle uutiset kolahtavat suoraan kouraan, kännykkään tai iPadiin.

–Noin viikon uutisia katsoin televisiosta silloin tällöin, kun niitä vielä tuli. Luen uutiset netistä päivittäin, kertoo Johannes Pitkäranta.

Emilia Marjamäki Ylikylä

Emilia Marjamäki Ylikylä

Musiikkiohjelmat sentään saattavat kiinnostaa televisiolähetyksinäkin.

–En seuraa mitään ajankohtaisohjelmaa, mutta seuraan esimerkiksi Idolsia. Harvemmin tulee katsottua uutisia televisiosta, Emilia Marjamäki toteaa.

Kiia Saari Isojoki Möykky

Kiia Saari Isojoki Möykky

Myös TV-sarjat katsotaan yhä todennäköisemmin netistä ja silloin, kun aikaa sattuu olla. TV-ohjelmien aikatauluihin nuoriso ei enää liiemmin sitoudu.

–Joskus aamuisin katselen Huomenta Suomea. Sarjoja katson netistä. Satunnaisesti katson uutiset televisiosta ja muuten luen niitä netistä, toteaa myös Kiia Saari.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio