Kaikkea pitää tietysti kokeilla

Marjo Keski-Heikkilä
Kaikkea pitää tietysti kokeilla
Marjo Keski-Heikkilä

Minä en kyllä luottaisi tuollaiseen, toppuuttelee isäntä. Jääräpäisenä yritän pelastaa lapseni autoon aiheuttamat kolhut. Täytyy siis metsästää käytettyjä varaosia purkamoilta.

Vasen taustapeili löytyy lähipurkamolta halvalla. Korjaamolla he huokaisevat samoin kuin minäkin, kun osa napsahtaa heti paikoilleen. Oikeaa takavaloa sen sijaan jahtaan illasta toiseen.

Purkamoilla on netissä hienot systeemit osien tiedustelua varten. Purkamoiden henkilökunta selittää auliisti, että takavalot ovat niin kalliita uutena, että käytettyjä jonotetaan. Osarekistereihin ne eivät ehdi.

Kun aikansa netissä nöräät illat pitkät, päädyt maallikkokin lopulta sivustolle jossa osia voi hakea auton rekisteritunnuksella. Silloinhan osa on oikea?!! Kun osa sitten on maksettu etukäteen, show voi alkaa. Suomalaiselta nettisivustolta ostettu osa lähtee lopulta matkaan Saksasta Tanskan kautta. Samana iltana huonoa englantia puhuva mies soittaa kello 22.10 miehelleni. Emme tiedä miksi? Siksi, että palvelu on 24/7. Sähköpostiin tulee uusi lasku ja hätäännyn, mieheni vielä enemmän. Kohta on tili tyhjä, kun huijarit pääsevät vauhtiin... Laitan sähköpostia jälleen illalla, ja kirjoitan että mitä hell.. osahan on jo maksettu. Jälleen nukkumaanmenoaikaan huonoa englantia puhuva mies reagoi viestiini ja soittaa tietysti miehelleni, että "ei se ole lasku vaan tosite". Kaikki OK.

Joku kuljetusfirma soittaa paria päivää myöhemmin, että miten haluatte paketin. Sovitaan, että perjantaina klo 12-16 paketti tulee kotiovelle. Päivystäminen osoittautuu turhaksi. Nettiseuranta osoittaa, että boxi on 6 kilometrin päässä marketissa. Ei edes lähimmässä. Sieltä paketti lopulta saatiin, todetaksemme että se on väärä! Suomi24.fi-sivustolla käynti paljasti, että on turha yrittää palauttaa autodocin pakettia!!!

Murphyn laki on säälimätön. Kolhit auton vastakkaisia kulmia samalla hetkellä. Se on mahdollista: peruutat lyhtypylvääseen ja lyhtypylvään valo-osan suojus aukeaa ja sieltä putoaa raskas "mötikkä" suoraan vasemman sivupeilin päälle ja pudottaa sen roikkumaan sähköpiuhojen varaan.

Jokainen meistä varmaan kolaroi heti 18-kesäisenä. Armoa nuorille! Entä, jos katuvalon sisu olisikin tippunut viiveellä ja kuski ehtinyt nousta autosta. Mötikkä painoi viisi kiloa ja korkeuksista tippuessaan se saa vauhdin kiihtyessä moninkertaisen massan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio