Kylmä alkukesä jähmetti matkailua Ouraluodolle

Kylmä alkukesä jähmetti matkailua Ouraluodolle

Pitkospuut helpottavat liikkumista Ouraluodon kivisessä maastossa. Kristiina Dyer

Kristiina Dyer

Poikkeuksellisen kylmä ja tuulinen kesä vähensi Ouraluodon retkeilijöiden määrää.

– Alkukesä sujui nihkeästi, mutta nyt kun säät ovat lämmenneet, tilanne alkaa näyttää taas normaalilta. Jos saadaan lämmin elokuu, voidaan ehkä hiukan kiriä kiinni alkukesän menetyksiä. Omalta osaltani olen kuitenkin ihan tyytyväinen kesän matkustajamääriin, Tapio Ristimäki kertoo.

Hän on järjestänyt venekuljetuksia Ouraluodolle jo vuodesta 1982 lähtien.

– Vuonna 1982 katsastin veneeni ensimmäisen kerran henkilökuljetusta varten, ja sen jälkeen olen joka kesä kuljettanut väkeä Ouraan. Silloin alkuvuosina kuljetuksia järjestivät myös Eero Tuuli ja Seppo Näsi, Ristimäki muistelee.

Nykyisin hänen lisäkseen kuljetuksia järjestää Raimo Stenroos.

– Toimimme yrittäjäriskillä. Välillä saattaa olla vain muutama lähtijä ja seuraavana lähtijöitä on 34. Ryhmämatkojen tilausmäärät vaihtelevat myös melkoisesti. Välillä tilauksia ei ole yhtäkään ja hyvänä viikkona niitä on kolmekin, Stenroos juttelee.

Retkiä Krookan satamasta Ouraluotoon järjestetään perjantaisin ja lauantaisin. Retkelle lähdetään kello 13 ja takaisin palataan klo 16.30. Lisäksi veneyrittäjät järjestävät kuljetuksia ryhmille tilausten mukaan.

– Toimimme yhteistyössä. Jos tulee iso ryhmä kuljetettavaksi, lähdemme molemmat kuljettamaan väkeä saaristoon, Stenroos kertoo.

Ouraluoto on entinen luotsiasema, joka nykyisin on kunnostettu matkailukäyttöön. Saarella on mahdollista yöpyä ja saunoa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio