Marjo Keski-Heikkilä

Pohjois-Satakunnan kunnanjohtajien palkkatasossa Merikarvian kunnanjohtajalla on asukasta kohti laskettuna suhteellisen huono palkka pitkästä työkokemuksesta huolimatta. Pentti Ala-Luopa tienasi viime vuonna juuri julkistettujen verotustietojen mukaan 86 301 euroa. Asukasta kohti se tietää 27,29 euroa vuodessa.

Merikarvialla on parhaillaan uuden kunnanjohtajan haku päällä ja haastattelut tänään torstaina 2. marraskuuta käynnissä kuuden loppusuoralle edenneen hakijan kesken. Nähtäväksi jää mitä uusi kunnanjohtaja saa lähtöpalkakseen. Asukkaita kunnassa oli heinäkuun 2017 tietojen mukaan 3162.

Huomattavasti enemmän saa naapurikunnan Siikaisten kunnanjohtaja Viveka Lanne, lyhyemmällä kunnanjohtajakokemuksella. Hän saa palkkaa asukasta kohti 43,82 euroa vuodessa. Asukkaita Merikarvialla on Siikaisiin (1485) nähden tuplasti enemmän. Lanteen vuositulo oli viime vuonna 65 077 euroa.

Vastuusta ei tässä leikkimielisessä laskutavassa juurikaan makseta, sillä Porin 84 779 asukkaan kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle maksetaan vain 1,53 euroa asukasta kohti vuodessa. Luukkosen ansiotulo oli verotustietojen mukaan 129 509 euroa.

Hieman parempi liksa on Kankaanpään kaupunkia luotsaavalla Mika Hatanpäällä, jolle laskutapa tuottaa 8,53 euroa asukasta kohti vuodessa.

Pohjois-Satakunnan muilla naiskunnanjohtajilla Karvian Tarja Hosiasluomalla, Jämijärven Kirsi Virtasella ja Honkajoen Ulla Norrbolla asukasta kohti laskettu vuositulo on melko tasainen Karvian tilanteen ollessa 31,58 euroa, Jämijärven 32,27 euroa ja Honkajoen 35,23 euroa.

Pomarkun Eero Mattsson tienaa asukasta kohti aavistuksen verran paremmin kuin Ala-Luopa. Mattssonin vuositulo asukasta kohti laskettuna on 30,97 euroa.

Kaikki nämä kunnanjohtajat maksavat veronsa siihen kuntaan, jossa työskentelevät. Osalla on tosin kakkosasunto ja varsinainen koti muualla.

Laskentatavassa ei ole huomioitu pääomatuloja, joita saivat Ala-Luopa, Luukkkonen ja Matsson.


Kommentit (1)

  • max 10 per nuppi

    Pitäisiköhän sen seuraavan kunnanjohtajan palkka sitoa suoraan kunnan väkilukuun? Olisi jonkin sortin kannuste. Edeltäjän uran aikana kunnan väkiluvusta on kadonnut neljännes.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio