MIELIPIDE Jälleen on herännyt kiivas keskustelu susien määrästä maassamme.

Keskustelun nosti esiin kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (SK. 10.4.), joka on varma, että susia on kuljetettu Itä-Suomesta Länsi-Suomeen. Ilmeisesti vieläpä elävänä ne on laskettu luontoon tänne kuljeskelemaan.

Tästä oli myös jonkin silminnäkijän lausunto Kustavista, että näin olisi tehty muutamia vuosia sitten. Minä ihmettelen, että miksi tämä nyt vasta tulee julkisuuteen? Sirkka-Liisa on kuitenkin varma asiasta ja minä ihmettelenkin hänen aktiivisuuttaan oman vaalipiirinsä ulkopuolella?

Toisaalta Suomen susikanta on melko pieni, Luonnonvarakeskuksen mukaan vaan noin 180 kpl. Jos ottaa vertailukohdaksi esimerkiksi eteläisen naapurimme Viron, niin siellä myönnetään vuosittain toista sataa sudenkaatolupaa. Eli elelisikö osa Suomen susista lampaan turkissa?

Tällainen määrä hävittäisi Suomen noin kahdeksan kertaa suuremman maan susikannan olemattomiin muutamassa vuodessa. Toisaalta mahtaakohan Suomen susikantaa tietää oikein kukaan? Ne sudet vaan tiedetään, jotka luusivat ihmisten pihoilla Länsi-Suomessa, mutta muista tuskin mitään.

Joka tapauksessa ihmisten pihoissa luusivat pedot pitäisi ihmisillä olla oikeus ampua ilman mitään sanktioita ja erikoislupia, mikäli susikanta aiotaan saada kuriin. Miksi muuten sudet vierastavat Hämettä, sitä sietää ihmetellä?

Rauno Jokiniemi

Noormarkku


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio