Mielipide: Vastustakaa merikarvialaiset tuulimyllyjä

Johan Beredvilligsson Smith

Merikarvialaiset. Oletteko tulleet ajatelleeksi sitä, että mitä tapahtuu sitten, kun 462 hehtaarin metsään on jo rakennettu vain ne 6 tuulimyllyjä?

Tulevatko ne 6 metsään, en tiedä, mutta oletan kumminkin niin, että alue on metsää. Sillä ei ole väliä, onko 462 hehtaarin metsäpalstat kenen omistuksissa. Se on varmaan, että metsät tulevat tietyssä vaiheessa siihen ikään, jos eivät jo ole, että tämä vihreä kulta muutetaan rahaksi.

Todennäköisesti avohakkuulla, jolloin saadaan paras tuotto. Saattaa olla, että hakkuut ovat hyvinkin lähellä tätä hetkeä. Seuraa uudelleen istutus muutaman vuoden kuluessa, tai muutamat siemenpuut tulevat hoitamaan asian.

Miltä tämä alue tai alueet silloin näyttävät ja mihin ne näkyvät tai keille ne näkyvät? Paljasta hakattua lääniä, josta kohoaa muutama korkea valkoinen pysti, jonka päässä pyörii, jos pyörii, propelli kaikkine äänineen ja välkkeineen mastossa olevan vilkkuvalon antaessa vielä näkyvyyttä kokonaisuudelle.

Jos metsä oli aiemmin mahdollisesti suojannut vähänkin edellä mainituista häiriöistä, niin ei taatusti nyt. Kysynkin, ketkä haluaisivat tällaista näkyvyyttä ja rauhattomuutta kotikuntaansa, kotinsa ja kesämökkinsä tausta häiriöiksi pihoilleen? Uskoisin, ettei kukaan, ei edes tähän tarkoitukseen metsiensä vuokralle antaneet tai myyneet.

Seuraava vaihe todennäköisesti olisi se, että tälle istutetulle alueelle, jossa tuuli pääsee nyt puhaltamaan vieläkin paremmin, kun puut eivät enää ole suojana, päätetään rakentaa lisää tuulimyllyjä. Niitä tulee sitten sinne sopimaan paljon. Metsä kasvaa täyteen mittaansa 60 vuodessa, jos annetaan kasvaa. Epäilen sitä, koska tätä suojaa ei anneta enää muodostua, kun alue muutetaan teollisuus alueeksi.

En ole paikkakuntalainen, olen kaupungista, mutta käymme mummon mökillä ympäri vuoden. Ainakaan nämä tuulimyllyt eivät tulisi haittaamaan meitä ja vaikka sanavaltaa minulla ei ole näiden rakentamisen suhteen. Kannustan teitä hyvät merikarvialaiset siinä, että vastustatte tätä asiaa. Annan kaiken tukeni teille siinä, että saisimme päättäjät ymmärtämään, mitä on luonto ja rauha paikassa, jossa voi asua vapaasti ja onnellisesti.

Ehdotankin, että tehtäisiin kuvitteellinen video siitä, miltä tuulimyllyt näyttäisivät ja näkyisivät nyt ja tulevaisuudessa ottaen huomioon kaikki alueen muutos mahdollisuudet.


Kommentit (3)

 • Nimetön

  Ei tarvita kuvitteellisia videoita miltä tuulimyllyt näyttäisivätja näkyisivät …
  Riittää kun merikarvialaiset nyt vain ajavat hetken matkaa Kristiinankaupungin puolelle Metsälään katsomaan miltä ne oikeasti näyttävät!
  Suomen suurin (tällä hetkellä) tuulivoima-”puisto” , jonka kaikki 34 jättiläistornia on saatu valmiiksi. Kohta jyrää ympäriinsä, niillekin jotka maansa ovat vuokranneet Korvennevan tuulivoimateollisuudelle.

  Ja riittää kun merikarvialaiset nyt vain ajavat hetken matkaa Siikaisten puolelle Jäneskeitaan tuulivoimateollisuusalueelle.
  Ja jos ei vieläkään näe tarpeeksi miltä jättitornit näyttävät niin riittää kun ajaa hetken matkaa Ahlaisten puolelle katsomaan miltä jättitornit näyttävät Peittoon tuulivoimateollisuusalueella, ja myös kuuluvat näissä kaikissa paikoissa, ellei satu olemaan kuuro. Ja jos sattuu olemaan kuuro niin siitä huolimatta äänen aistii kehollaan.
  Tervemenoa vaan pienelle kotiseutumatkailu-retkelle ihan lähietäisyyksille!

 • Nimetön

  Tästä maisemanmuutoksesta(kin) yritettiin edellistä valtuustoa varoittaa, mutta kun kerran konsultit sanoivat, että pikkuisen lapaa näkyy korkeimmilla kohdilla, niin se upposi näihin kuin kuuma veitsi voihin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio