Nuoripari pyörittää unelmien kauppaa - jopa rievä uppoaa kakkokansaan

Syntyperäiset tamperelaiset innostuivat Keskon tarjoamasta tilaisuudesta Merikarvialla.

Kristiina Dyer
Nuoripari pyörittää unelmien kauppaa - jopa rievä uppoaa kakkokansaan

Marketin kalatiskillä Marianne ja Mikko Sippola tarjoilevat paikallisten tuottajien toimittamaa lähiruokaa.

Kristiina Dyer

Viitisen kuukautta on ehtinyt sujahtaa siitä, kun Marianne ja Mikko Sippola aloittivat Merikarvian K-marketin kauppiaina.

–Aika on mennyt nopeasti. Yhtään emme ole katuneet sitä, että tulimme tänne lähteneeksi, Mikko Sippola sanoo.

Molemmat olivat ikänsä asuneet Tampereella, kun Kesko yllättäen tarjosi heille Merikarvian K-marketin kauppiaspaikkaa.

–Juuri syksyllä olin saanut valmiiksi viimeiset kauppiasvalmennuksen työni, kun vuodenvaihteessa saimme kuulla tästä mahdollisuudesta. Kävimme täällä katsomassa paikkoja. Pidimme seudusta ja kaupan uusista tiloista. Päätin, että tämä on seikkailu, joka pitää kokea, Marianne Sippola muistelee.

Eniten heitä huolestutti lapsen ja koiran sopeutuminen uuteen paikkakuntaan. Molemmat ovat kuitenkin pärjänneet paremmin kuin hyvin.

–Puolitoistavuotias Elli-tyttömme viihtyy Norkoolin päiväkodissa niin hyvin, että iltapäivällä hän suorastaan juoksee karkuun, kun menemme häntä hakemaan. Myös yhdeksänvuotias koiramme tuntuu aivan nuortuneen silmissä päästyään tänne maaseudun rauhaan asumaan. Uudet hajut ja maalaismaisema ilmeisesti innostavat ennen niin laiskaa koiraa, Marianne Sippola juttelee naureskellen.

Erityisesti kauppiasta Merikarvialla innosti se, että K-market on kokonaisvaltainen ruokakauppa.

–Tämä on meille oikein unelmien kauppa. Tämä on kunnon ruokakauppa, josta löytyy lihatiski. Asiakkailtamme saamme paljon kiitosta lihatiskistä. Siihen haluamme panostaa jatkossakin, he vakuuttavat.

Kauppiaat ovat iloinneet siitäkin, että kaupan ovi käy tiuhaan varsinkin kesäaikaan.

–Kyllä meidät yllätti, miten kova hulina täällä on ollut juhannuksesta lähtien. Ihme ja kumma mikään tuote ei kuitenkaan loppunut kesken juhannuksen kaaoksessa. Siitä saamme kiittää ammattitaitoista henkilökuntaamme. He ovat rautaisia ammattilaisia, ja heiltä olemme oppineet paljon, he juttelevat.

Kaupan valikoimaa he pyrkivät laajentamaan asiakkaiden toiveiden mukaan.

–Jos tuotetta vain on saatavilla, tilaamme kaikkea mahdollista asiakkaiden toiveiden mukaan.

He ovat tuoneet myös palan Tamperetta mukanaan.

–Täällä ollaan perinteisesti kakkokansaa, mutta halusin kokeilla, miten tamperelainen rievä uppoaa merikarvialaisiin, ja näköjään hyvin uppoaa, sillä leivät viedään käsistä, Mikko Sippola sanoo.

Maailmanlaajuiset ruokatrendit saapuvat nykyisin maaseudun kauppoihinkin.

–Viime vuonna muodissa olivat Pohjois-Amerikan herkut, ja tänä vuonna Aasian maut kiinnostavat kansaa. Osa kokeiluista jää lyhytikäisiksi, mutta esimerkiksi pohjoisamerikkalaiset bataattiranskalaiset näyttävät jääneet kauppojen valikoimiin pysyvästi.

Trendi on tuonut mukanaan uusia kansainvälisiä makumaistiaisiakin marketin valikoimaan.

–Suomessa on hieno, oma ruokakulttuuri, mutta onhan se hyvä haistella uusia tuulia ja saada välillä pientä vaihtelua ruokavalioon. Kokeilin tuoda irto-sushia myyntiin, ja siitä on pidetty täällä yllättävän paljon, Marianne Sippola kertoo.

Melko kiireistä on kaupan pyörittäminen, mutta jos heille joskus jää hieman vapaa-aikaa, Marianne aikoo suunnata hevostalleille ratsastamaan. Mikko puolestaan viihtyy jääkiekkokatsomossa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: