Pääkirjoitus: Yhteishyvä saa kyläläiset viihtymään

Merikarvian Honkajärven kylä on vireä ja toimelias. Aktiivinen kyläyhdistys huolehtii siitä, että toimintaa ja tapahtumia riittää. Tänä vuonna satavuotiaan Suomen juhlavuonna kylän väki järjestää juhlan jos toisenkin.

Talkoilla ja talkootyöllä on suuri merkitys, kun halutaan kaiken onnistuvan. Ne työt eivät onnistu ilman yhteen hiileen puhaltamista ja erinomaista yhteishenkeä.

On tärkeää, että kyläyhdistyksen lisäksi kylän muutkin yhdistykset ymmärtävät laajan yhteistyön merkityksen. Yhtä köyttä on hyvä vetää ja vain siten saadaan aikaan tuloksia.

Aktiiviset kylän asukkaat vaalivat ja huolehtivat oman kotikylänsä kehityksestä ja viihtyisyydestä.

Mitalin toinen puoli on se, että kylien asukkaat ikääntyvät sekä perheiden lapset lähtevät maailmalle. Uusia asukkaita kaivataan.

Tilanne on tuttu huolenaihe useissa kylissä, ja sitä vasten taistellaan kynsin ja hampain.

Pieni ja vireä kylä on ihanteellinen paikka asua ja elää. Avara ympäristö luonnon keskellä luo turvallisuutta. Ihmiset välittävät toisistaan, ja touhuavat mielellään yhdessä eri tavoitteiden saavuttamiseksi.

Totta on sekin, että maalaismiljöössä eivät kaikki viihdy. Palvelut pitää olla lähellä ja saatavilla.

Kyse on kuitenkin paljolti myös ihmisluonteesta. Haluaako kaupungin valoihin vai omaan rauhaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio