Savunen esiintyy Vanhassa Savussa

Sari Savusen kotisivut
Savunen esiintyy Vanhassa Savussa

Sari Savunen eli Shirley Sparks tunnelmoi Savussa ensi lauantaina.

Kristiina Dyer

Jazzlaulaja Sari Savunen eli Shirley Sparks esiintyy galleria Vanhassa Savussa lauantaina kello 18. Konsertissa kuullaan musiikkia 1920-luvun amerikkalaisen jazzklubin tyyliin.

Porilainen Savunen on erikoistunut amerikkalaiseen 1900-luvun alun vintagejazziin. Hänen esiintymistyylinään on klassinen Old Hollywood Glamour ja erikoiskiinnostuksen kohteenaan The Great American Songbook -kokoelma.

Gallerian Vanhan Savun konsertissa häntä säestää tänä vuonna perustettu Shirley Sparks Swing Band. Yhtyeessä Anders Östling soittaa kitaraa, Jouni Hokkanen kontrabassoa ja Zoltán Kárpáti rumpuja.

Sari Savunen opiskeli lapsena pianon-, kanteleen- ja harmonikansoittoa ja aloitti laulutunnit 15-vuotiaana kotikaupungissaan Porissa Sinikka Mansikkala-Westerlundin johdolla. Lukion jälkeen hän opiskeli vuoden Oriveden Opiston musiikkilinjalla, minkä jälkeen aloitti kirkkomusiikkiopinnot Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä.

Muutaman vuoden jälkeen hän siirtyi opiskelemaan Kauniaisiin Työväen Akatemiaan kulttuurisihteerilinjalle ja jatkoi lauluopintoja yksityisesti Marjut Hannulan johdolla. Kulttuurisihteeriopintojen päätyttyä hän muutti vuodeksi Oxfordiin opiskelemaan Master of Arts -tutkinnon Oxford Brookes Universityssä erikoistuen englantilaisen oopperan historiaan ja brittiläiseen nykyteatteriin. Tuolloin hän esiintyi muun muassa opiskelijaoopperaproduktiossa Oxfordissa ja japanilaismusikaalissa Edinburgh Festival Fringessä.

Vuosina 2000-2002 sekä 2005 hän lauloi Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa. Vuonna 2004 hän jatkoi lauluopintojaan Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja esiintyi mm. Händelin oopperan Almira pääroolissa. Hän valmistui laulunopettajaksi vuonna 2009. Klassisen laulun genressä Savusen ääniala on koloratuurisopraano. Vuonna 2011 hän esiintyi Helsingissä laulaen englantilaisia musikaalilauluja.

Vuonna 2014 Savunen konsertoi Lontoossa laulaen italialaisia kamariaarioita sekä Najadin roolin oopperassa Ariadne auf Naxos. Samana vuonna hän lauloi Yön Kuningattaren roolin Manchesterissa oopperassa Die Zauberflöte. Vuoden 2015 keväällä Savunen vaihtoi genreä klassisesta jazzmusiikkiin ja otti taiteilijanimekseen Shirley Sparks.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio