Veronmaksaja ihmettelee: Uudet päättäjät, uudet tuulet

Yksi veronmaksaja

MIELIPIDE Vuosia sitten Merikarvian kunnassa yksimielisesti päätettiin asettaa 26 tuulimyllyn kaava nähtäville. Nyt on kysymyksessä kuusi myllyä ja kunnanhallitus on jakautunut kahtia 4–4 puolesta ja vastaan. Herää kysymys, kuka on aivopesty.

Tuolla Honkajoella 16 tuulimyllyä pyörii kirkonkylän laidalla ja tuo kiinteistöveroja kunnan kassaan. Kuntalaisetkin ovat siellä varmasti tyytyväisiä, koska valittajia ei ole.

Meillä Merikarvialla on niin paljon hyviä veronmaksajia, että päättäjien mielestä ei kai enempää tuloja tarvita.


Kommentit (6)

 • Nimetön

  Tyypillistä pienen kunnan sulle mulle kähmintää menee samaan luokkaan kuin kunnassa tehdyt ranta kaavat.Paikalliset kähmivät kesä asukkaiden selän takana vene paikkoja että saavat paremmin myytyä mökki tontteja omistamistaan tai sukulaisten saarista,välittämättä lainkaan että jo kunnassa olevien ja vuosia kiinteistö veroja kuntaan maksaneiden mökin omistajien kiinteistöjen arvot tippuvatjopa kymmeniä tuhansia. Näin ainakin toimitaan Kasalassa missä osakas kunta minkä pitäisi olla täysin puolueeton toimija on ottanut todella suuren roolin em. kähminnöissä.

 • Ei aivopesty veronmaksaja

  On todella hyvä asia, jos Merikarvian kunnanhallituksen jäsenet vihdoinkin alkavat tiedostaa, että teolliset tuulivoimala-alueet kylvävät infraäänistä aiheutuvia terveyshaittoja ympärilleen jopa 20-30 kilometrin päähän voimaloista. Lisäksi vielä muut kuultavissa olevat melupäästöt (infraääniä ei ihmiskorvin voi kuulla) sekä välkkeestä aiheutuvat varjostushaitat. Puhumattakaan musertavista maisemahaitoista.

  On täyttä humpuukia uskotella, että kunta pysyy itsenäisenä ja hyvinvoivana tuulivoimaloista saatavilla kiinteistöveroilla. Tuulivoimaloiden kiinteistövero on yleisen kiinteistöveron piirissä.
  Aivopestyjä ovat kaikki ne. jotka ahneuden haitari ammollaan ovat menneet tekemään vuokrasopimuksia maillensa kaavailluista tuulivoimatorneista, jotka ovat Tampereen Näsinneulaakin korkeampia sekä aiheuttavat lisäksi melupäästöjä jota Näsinneula ei aiheuta.

  Mitähän tekevät aivopestyt maansa voimaloille vuokranneet sillä hetkellä, kun voimalat on myyty eteenpäin jo pariin kertaan ulkomaisille sijoittajille, esim. kiinalaisille, venäläisille, korealaisille jne ?Luuletteko tosiaan saavanne vuosivuokranne myös silloin? Ja kun yhtiöt mahdollisesti menevät konkurssiin niin MRL:n pykälien mukaan viime kädessä se on maanomistaja, joka on vastuussa tuulitorniromujen purkamisesta. Juuri siitä syystä hanketoimijat eivät osta maata torniensa alta.

  Nimimerkki veronmaksaja voi helposti muuttaa asumaan Honkajoelle, Siikaisiin, Ahlaisiin tai vaikka Kristiinankaupungin Metsälään jossa Suomen suurin tuulivoimateollisuusalue starttaa täyteen tehoonsa ihan kohta. Sieltä kyllä vapautuu halpoja asuntoja tuulivoimaloita omaan pihaansa kaipaaville veronmaksajille.

  Me muut veronmaksajat haluamme kotiemme edelleenkin sijaitsevan ihanilla terveellisillä asutusalueilla eikä keskellä teollisuusaluetta!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio