Me-henki tuo joukkueelle menestystä - Urheilu - Merikarvia-lehti

TOVEn pojat piirin parhaat– Antonin potkuissa on voimaa ja nostetta

Temppuja. Myös taitokisoissa Anttoni Viikilä on kehittynyt. takana on sekä hopea- että pronssimerkit.

25.10.2017 13:00

Innon jalkapallokoulussa viilettää vuosittain huikea määrä lapsia. Yksi heistä oli lähes 10 vuotta sitten Anttoni Viikilä, joka jo ennen eskari-ikää liittyi treeniryhmään naapurinsa Ari-Pekka Mäenpään toimiessa valmentajana.

Kolme vuotta sitten se oma joukkue löytyi Porista. Ei suinkaan suuresta ja mahtavasta Jazzista eikä MuSasta vaan siitä aina varjoon jääneestä mutta hyvää juniorityötä tekevästä TOVEsta.

–Merikarvialaissyntyinen Akseli Työlahti valmensi siellä, mutta en minä joukkueesta muita tuntenut, Anttoni Viikilä toteaa.

–Menin sitten vaan kättelemään valmentajat, Viikilä kertoo alusta asti joukkueen yhteishengestä ja valmentajien kannustuksesta nauttineena.

Hänen pikkuserkkunsa pelaa TOVEN edustuksessa miehissä, ja myös se joukkue on nostanut profiiliaan suhteessa Porin muiden seurojen edustusjoukkueisiin.

Porissa Anttoni Viikilä treenaa noin kolme kertaa viikossa. Siihen oheistreeniksi sopii muun muassa Innon omat yleisurheilutreenit. Jäälle poika ei tahdo enää ehtiä.

Sporttinen Anttoni Viikilä on nyt joukkueensa kanssa saavuttanut Länsi-Suomen piirin liigatason mestaruuden P13-ikäluokassa. Pelimatkoilla he ovat kulkeneet Palloliiton uuden järjestelmän ansiosta Turun seutua myöten Länsi-Suomen piirissä.

–Yhdeksän voittoa, yksi tasapeli ja nooh, viimeinen peli Lietoa vastaan hävittiin, mutta sarjan ykköspaikka oli silloin jo varmistettu, Viikilä kertoo.

Taakse jäivät 8 vs. 8 peleissä piiriliigassa niin Piikkiön palloseuran kuin Åbo IFK:n mustat, kun TOVE latoi 56 maalia ja päästi vain 14. Myös kauden kaikki turnaukset: Kultanummiturnaus, Pori Cup ja Helsingin turnaus, joukkue omi voittajana nimiinsä, oltiinpa kuinka tasokkaassa porukassa tahansa.

–Kuusi maalia tein, mutta mä oon ollut nyt pakkina, hyökkääjätaustan omaava numerolla kuusi pelaava Viikilä kertoi.

Ensi kaudella P14-ikäisissä kenttä suurenee, kun nurmelle astelee jo 11 pelaajan katras. Viikilän työskentelyyn se ei juurikaan vaikuta, sillä nuori mies tunnetaan pitkistä potkuista. TOVEn taitokisoissakin potkujen voima mitattiin. Aiemmin hopeamerkin taidoista saanut joutui nyt pari vuotta vanhempana tyytymään pronssimerkkiin, mutta ei niitäkään monelle heru.

–Valkeakoskella on kutsuturnaus 28.-29. lokakuuta ja silloin pääsemme kokemaan isomman kentän mahdollisuudet, Viikilä toteaa.

Kivaa. Isommalle aikuisten futaajien kentälle Anttoni Viikilä pääsee Valkeakosken kutsuturnauksessa.

Viime sunnuntain palkintojenjakotilaisuudessa joukkueen valmentaja Markku Grönlund ja joukkueenjohtaja Timo Sirén kertoivat jokaisesta 16 pelaajasta ja heidän taidoistaan. Viikilä on noteerattu nimenomaan vahvana pelinrakentajana, kun potkuissa on sekä voimaa että nostetta.

–Uskaltaa haastaa, kuuluivat joukkueenjohtajan kehut.

Aiemmat harrastukset kuten yleisurheilu ja jääkiekko ovat tuoneet sekä voimaa, kovuutta että nopeutta. Jani-isälle ja Maarit-äidille pojan harrastamisen tukeminen on ollut selvää.

–Hän lähtee aina mielellään harkkoihin ja intoa on vielä omaehtoiseenkin harjoitteluun, Maarit Viikilä kertoo.

Esimerkiksi yleisurheilu Innon riveissä sopii hyvin oheistreeniksi jalkapalloilijalle. Anttoni on voinut osallistua myös Innon jalkapalloharjoituksiin, joten ihan joka treeneihin ei Poriin asti tarvitse lähteä.

Anttonille tärkeitä juttuja ovat sekä kivat pelikaverit että tavoitteellinen valmennus. Pelkkä potkimisen ilo ei enää Ronaldoa ja Real Madridia seuraavalle riitä. Kotona pojalla on syöttöseinä kovassa käytössä.

Kultamitali. TOVEn P13-ikäluokka voitti liigan mestaruuden Länsi-Suomen piirissä. Innon kasvatti nauttii uuden seuransa TOVEn tavoitteellisesta toiminnasta.

Kuvia lisätty 1.11.2017 klo 13.34

Merikarvian Innon kasvatti

Pelannut kolme kautta Porissa Toejoen Veikoissa

Alueliigan voitto joukkueelle P13-ikäisissä

Pelinumero 6 ja pelipaikka puolustuksessa

Taitokisoissa pronssinen merkki 2017 ja pari vuotta aiemmin hopeinen

Vahvuudet: Pitkät potkut, pelinrakentaminen ja rohkeus haastaa vastustaja

Harrastaa yleisurheilua, metsästystä ja kalastusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos