Satakunnan Move-tulokset maan heikoimpia: ”Lasku on tulevaisuudessa kallis, jos mitään ei tehdä” - Urheilu - Merikarvia-lehti

Satakunnan nuoret maan rapakuntoisimpia – Kokenut liikunnanopettaja Janne Laitila: ”Jos 90 minuuttia per viikko liikuntaa koulussa on ainoa aika, milloin nuori hikoilee, ei se riitä hyvinvoinnin perustaksi”

Nuorten vuosi vuodelta heikentyvä kunto on nähtävissä ilman testejäkin, sanoo porilaisten yläkoululaisten liikunnanopettaja Janne Laitila.

Porin suomalaisen yhteislyseon koulun yhdeksäsluokkalaiset Susanne Sisask (vas.) ja Juuso Komulainen liikkuvat mielestään riittävästi. Fiia Heino (toinen vasemmalta) kertoo lenkkeilevänsä koiran kanssa ja käyvänsä kuntosalilla pari kertaa viikossa. ”Ehkä enemmänkin voisi liikkua”, hän sanoo. Kuvassa myös luokkakaveri Adessa Salonen.

27.12.2021 6:00

Satakunta

Liikunnanopettaja Janne Laitilan 15 vuoden uran aikana niin Move-testien kuin koulun omienkin liikuntamittausten tulokset ovat laskeneet koko ajan. Hän opettaa Porin suomalaisen yhteislyseon yläkoululaisia.

Laitila on viime vuosina testannut esimerkiksi seitsemäsluokkalaisten juoksukuntoa. Testissä hän pyytää nuoria juoksemaan kilometrin pysähtymättä omaan tahtiinsa ja on korostanut, että kannattaa aloittaa hiljaisella vauhdilla. Muita sääntöjä kuten aikarajaa ei ole, mutta silti noin puolet ei pysty tehtävään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos