Video: MeVon Kriikkulalle voimanoston Suomen mestaruus – Samalla syntyi uusi Suomen ennätys

Merikarvialle kultaa ja hopeaa voimanoston SM-kisoista.

Merikarvian Voimailijoita edustava Antti Kriikkula hallitsi sarjaansa suvereenisti.

21.3. 19:00

Merikarvian Voimailijat olivat menneenä viikonloppuna edustettuina klassisen voimanoston SM-kilpailuissa Hämeenlinnassa. Kilpailuihin osallistui ennätysmäärä kilpailijoita, joten kilpailuaikataulu muuttui muutamaan kertaan, mikä vaikutti myös kilpailijoihin.

Merikarvian Voimailijoita edustava Jenni Kahrin kilpailupäivä siirtyi perjantaille, joten hän joutui valitettavasti jättämään kilpailut väliin ylioppilaskirjoitusten vuoksi. Ilkka Ala-Luopa taas sairastui kilpailuviikolla ja joutui jäämään pois kilpailuista viime hetkillä. Huippu-urheilija kun on herkillä, niin vastustuskyky on myös herkällä.

Kuitenkin kaksi pääsi vielä edustamaan SM-kilpailuihin. He toivat sieltä mukanaan SM-hopean ja SM-kullan!

Merikarvialainen Antti Kriikkula hallitsi alle 120-kiloisten sarjaa suvereenisti. Heti ensimmäisessä lajissa, jalkakyykyssä, hän paransi omaa voimassa olevaa Suomen ennätystään 5 kiloa nostaen 335 kiloa.

Toiseksi tullut Niko Nurmi nosti 320 kiloa ja kolmanneksi tullut Tuomo Väänänen 275 kiloa. Tässä vaiheessa Antti oli siis 15 kiloa johdossa ja hänen tiedettiin olevan penkkipunnerruksessa iskussa juuri olleiden penkkipunnerruksen SM-kilpailuiden perusteella.

Ensimmäisellä nostolla varma aloitus 215 kiloa, toiseen 225 kiloa, mutta siinä sattui ikävästi pieni tekniikkavirhe ja nosto epäonnistui. Antti keräsi itsensä nostaen viimeisellä tämän 225 kiloa helposti ylös, nyt tekniikka piti.

Toiseksi tullut nosti 190 kiloa ja kolmanneksi tullut 182,5 kiloa. Tässä vaiheessa Antilla oli hyvä asetelma ennen viimeistä lajia eli maastanostoa. Hänellä oli peräti 50 kiloa parempi tulos seuraavaan verrattuna.

Hän aloitti varmasta painosta 300 kiloa, mikä tuli helposti ylös. Sitten seuraavaan tuli 310 kiloa ja viimeiseen 320 kiloa. Viime kisoissa Antti oli kuin mulli keväisellä laitumella täynnä energiaa ja voimaa, mutta nyt näiden kisojen maastanostossa hän oli kuin härkä, ja nosti kaikki painot ylös.

Toiseksi tullut nosti 325 kiloa ja kolmanneksi tullut 295 kiloa. Antin yhteistulos oli 880 kiloa, Nikon 835 kiloa ja Tuomon 752,5 kiloa.

Antti oli myös pisteillä laskettuna kaikista miehistä kilpailuiden kolmanneksi paras nostaja, tehden 102,9 pistettä. Kilpailuiden paras miesnostaja Tuomas Hautala teki 105,3 pistettä ja toiseksi tullut Mikko Muttonen teki 104 pistettä.

Kilpailuissa palkitaan aina kolme parasta. Seuraavaksi Antti tähtää klassisen voimanoston Euroopan mestaruus kilpailuihin jotka järjestetään joulukuussa.

Merikarvian Voimailijoiden Meri Kallio saavutti kisoissa hopeaa. Tässä lajissa hopea ei todellakaan ole häpeä, vaan päinvastoin voitto, varsinkin kun osallistujia oli eniten kyseisessä sarjassa, kaiken kaikkiaan 24. Tästä naisten alle 69-kiloisten sarjasta Meri Kallio nosti itsensä hopealle ja oli loppuun asti kultamitalitaistelussa mukana. Se ratkesi vasta viimeisellä maastanostolla.

Mitalikolmikko oli hyvin tasainen, Meri nosti jalkakyykystä 150 kiloa, kultamitalisti Jonna Kettunen 150 kiloa ja pronssille tullut Marketta Harjunen 160 kiloa, mikä oli myös jalkakyykyn uusi Suomen ennätys.

Penkkipunnerruksessa Merillä on ollut hieman olkapäävaivoja. Se näkyi myös suorituksessa, mutta silti hän pystyi nostamaan 92,5 kiloa, kun voittaja nosti 90 kiloa ja kolmanneksi tullut 82,5 kiloa.

Maastanostoon lähdettiin siis hyvin tasaisesta tilanteesta, mutta siinä voittaja oli tällä kertaa omaa luokkaansa nostaen 195,5 kiloa, mikä on myös sarjan uusi Suomen ennätys. Merin tulos oli 177,5 kilo. Hän yritti vielä viimeisellä nostaa 190 kiloa. Painot kyllä nousivat, mutta eivät tällä kertaa vielä hyväksytysti ylös asti.

Kolmanneksi tullut Marketta nosti saman 177,5 kiloa. Näin heillä oli Merin kanssa sama yhteistulos 420 kiloa, mutta Meri kevyempänä voitti hopeaa! Voittajan yhteistulos oli 435,5 kiloa, mikä oli myös sarjan uusi yhteistuloksen Suomen ennätys.

Kilpailuihin osallistui myös MeVoa aikaisemmin edustanut Annina Luotonen. Power Lifters Poria nykyään edustava Luotonen voitti Suomen mestaruuden 84-kiloisten sarjassa.

Katso video Antista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos