Missasitko Pirkan Hiihdon? – ei hätää, ladulle pääsee vielä

Eriika Ahopelto
Missasitko Pirkan Hiihdon? – ei hätää, ladulle pääsee vielä

Lauantaina 10. maaliskuuta hiihdettävässä Reppu-Pirkassa ei ole ajanottoa eikä sarjajakoa.

Jos viime viikonlopun aamupakkaset arveluttivat lähteä mukaan 63. varsinaiseen Pirkan Hiihtoon, ehtii loistokuntoisesta reitistä nautiskella vielä tulevana lauantaina Reppu-Pirkan merkeissä. Ladut ja urat myös ajetaan ennen lauantaita.

Reppuhiihtäjät lähtevät matkaan Niinisalosta oman mielensä mukaan kello aamukuuden ja puoli kahdeksan välillä perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla.

Reppu-Pirkka noudattaa pääosin varsinaisen Pirkan Hiihdon reittiä. Jämillä reitti eroaa hieman alkuperäisestä, mutta poikkeama on selvästi merkitty. Maalia lähestyttäessä seurataan opasteita Lamminpään Hiihtomajalle sen sijaan että laskettaisiin Teivon Ravikeskuksen pihaan.

Kyröskoskella ja maalissa on järjestäjien tarjoamat mehupisteet. Reitin varrella on auki myös maksullisia kahviloita.

Reppu-Pirkassa ei ole ajanottoa eikä sarjajakoa. Reppu-Pirkka hyväksytään Pirkan Hiihdon suoritukseksi ja Pirkan Kierroksen osasuoritukseksi.

Viime viikonlopun varsinainen Pirkan Hiihtoon ilmoittautui yli 2 000 hiihtäjää. Matkaan lähti lopulta 1 750 osallistujaa.

Reppu-Pirkka sai viimeksi mukaansa puolestaan 300 hiihtäjää. Huonon lumitalven takia se oli viime vuoden ainoa tapahtuma ja suksittiin lyhyemmällä 60 kilometrin reitillä. Täydellä 90 kilometrin reitillä Reppu-Pirkka suksittiin viimeksi vuonna 2016.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio