Marjo Keski-Heikkilä

Merikarvia-lehden lukija vinkkasi ansiokkaasti, että pitäisi olla rekisteri, johon ilmoittaa ylimääräisestä marja- tai omenasadosta. Kuntaa vinkattiin yhteistyötahoksi, mutta siellä lienee kiirettä, joten käytetään paikallislehden verkkolehteä käynnistämään lista lahjoittajista, jos sellaisia kunnasta tai vaikka naapurikunnastakin löytyy.

Ilmoita siis kommenttina esimerkiksi puhelinnumerosi, josta satoa voi käydä poimimassa. Monella jo pakaste on niin täynnä, ettei enempää mahdu. Naapurille voisi mahtua, joten kannattaa ottaa asia puheeksi. Kaikilla ei ole edes puutarhaa, jossa kasvattaa.

Pääasia on, ettei satoa pilaantuisi. Metsiin tahtoo jäädä vuosittain huikeat määrät satoa, kun väki ei ehdi metsien kätköihin. Jos vaikka puutarhasato edes saataisiin aiempaa tarkemmin hyötykäyttöön.

Omenoistakin on tulossa hyvä sato, joten tehdään ne porukalla soseeksi ja mehuksi. Siihen löytyy tietotaitoa mehuasemalta ja soseiden valmistuksessa kannattaa konsultoida vaikka marttoja.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio