Arjen asiantuntijat kehiin! – Hyvinvoinnin edistäminen on kaikkien vastuulla

Kaikille avoin keskustelutilaisuus Porin yliopistokeskuksessa 7. marraskuuta

Marjo Keski-Heikkilä
Arjen asiantuntijat kehiin! – Hyvinvoinnin edistäminen on kaikkien vastuulla

Apuvälineitä ja ihmissuhteita! Eri ikäryhmien hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi on vielä paljon tehtävissä. Käytä Porin tilaisuus 7. marraskuuta yhteishyväksi osallistumalla.

Marjo Keski-Heikkilä

Miten kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä voisi edistää? Asiantuntemustasi tarvitaan. Syksyn aikana on järjestetty sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanon tueksi hyvinvoinnin terveyden sekä työ- ja toimintakyvyn edistämisen aluekierros. Kierroksen aikana pidetään tilaisuuksia jokaisessa tulevassa maakunnassa, ja ne ovat avoimia kaikille. Satakunnan tilaisuus järjestetään Porin yliopistokeskuksessa tiistaina 7. marraskuuta kello 9.00–16.00.

Tavoitteena on tukea kuntien ja maakuntien monialaista valmistelutyötä tunnistamalla alueen vahvuuksia ja kehittämiskohteita sekä verkostoimalla kuntia, Satakuntaa ja järjestöjä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toteuttamisessa ja työterveyshuollon järjestämisessä osana uudistusta.

Tapahtuma on vuorovaikutteinen tapahtuma, jossa pohditaan yhdessä monialaisen verkoston kanssa, miten terveyttä ja hyvinvointia sekä eri väestöryhmien osallisuutta voidaan jatkossa poikkihallinnollisesti edistää. Lisäksi tilaisuudessa tarkastellaan, miten muutostilanteessa hyödynnetään systemaattisesti monialaisuutta ja hyviksi koettuja käytäntöjä.

Vuorovaikutteinen seminaari jatkuu iltapäivällä työpajoissa, joissa käsiteltävät teemat liittyvät hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen uudessa kunnassa. Aiheita ovat maakunnan kunnille tarjoama tuki, maakunnan tehtävät hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä, yhdyspintapalveluiden järjestäminen, hyvinvointitiedolla johtaminen sekä sote- ja kasvupalveluita tuottavien järjestöjen ja yritysten mahdollisuudet hyvinvoinnin ja terveyden edistämissä.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti kuntien ja maakunnan päättäjille, viranhaltijoille, hyte-työryhmien jäsenille, eri alojen ammattilaisille, järjestöjen, oppilaitosten ja seurakuntien edustajille sekä muille hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä kiinnostuneille.

Kierroksen järjestää sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen, Kuntaliiton, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n, Työterveyslaitoksen, maakuntien, kuntien, aluehallintovirastojen ja järjestöjen kanssa.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen jää kuntien tehtäväksi, kun vastuu sote-palvelujen järjestämisestä siirtyy maakunnille vuoden 2020 alussa. Kunnat tarvitsevat tähän kuitenkin maakunnan tukea. Lisäksi maakunnalla on omia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tehtäviä. Tärkeänä yhteistyökumppanina tässä kokonaisuudessa ovat järjestöt.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio