Porin perusturvan potilas- ja asiakastiedot - Uutiset - Merikarvia-lehti

Ahti Pisto yhdistäisi Porin perusturvan potilas- ja asiakastiedot

18.7.2017 5:53

MIELIPIDE Satakunnan perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito järjestetään nykyisin kahdeksan eri organisaation toimesta. Jokaisella näistä on oma erillinen potilasrekisteri; potilastietojärjestelmän tietokanta. Satakunnan sairaanhoitopiiri, Porin perusturvan kunnat, Pohjois-Satakunnan perusterveydenhuollon kuntayhtymä, Rauman sosiaali- ja terveysvirasto ja Euran terveyskeskus käyttävät Effica- potilastietojärjestelmää.

Potilasjärjestelmien yhdistäminen on aloitettu, mutta Porin perusturva puuttuu porukasta. Mikäli petu ei tule mukaan, niin esimerkiksi keskussairaalan päivystyksessä ei ole välitöntä tietoa Porin perusturvan potilaan (Porin, Ulvilan ja Merikarvian) viimeaikaisista tutkimuksista ja hoidoista, eikä esimerkiksi potilaan käyttämistä lääkkeistä, jos lääke on määrätty muualla. Kaikki nämä tiedot olisivat suoraan ja heti lääkärin ja hoitajan käytettävissä, mikäli myös Porin perusturva olisi yhdistämisessä mukana.

Esittämäni tietojärjestelmien yhdistäminen on toteutettu Suomessa jo lähes kaikissa ei-yliopistollisissa sairaanhoitopiireissä, Satakuntaa lukuun ottamatta. Kokemukset tästä ovat olleet muualla hyviä. Tietojärjestelmien Satasotessa tehty yhdistämisen hyötyanalyysi puhuu vahvasti yhdistämisen puolesta. Jo ensimmäisen vuoden aikana saadaan investointikustannukset takaisin, seuraavien vuosien aikana moninkertaisesti. Oleellisinta on kuitenkin potilasturvallisuuden lisääntyminen, hoitotyön tehostuminen ja työmäärän väheneminen. Myös tietojärjestelmien ylläpidon ja päivitysten päällekkäinen työ jää pois; kaikesta tästä potilas/asiakas ja veronmaksaja hyötyvät.

Porin perusturvankin potilailla – myös Sinulla ja minulla – pitää olla oikeus päästä turvalliseen hoitoon!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset