Kommandopipoinen ryöstäjä liikkuu Merikarvialla - Uutiset - Merikarvia-lehti

Kommandopipoinen ryöstäjä liikkuu Merikarvialla

Tunkeutuessaan kauppaan ryöstäjällä oli kommandopipo kasvojensa suojana.

13.7.2018 16:34

Kommandopipoinen ryöstäjä tunkeutui Merikarvian keskustassa sijaitseva Tepe-puodin tiloihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä vähän ennen yhtä. Valvontakameroihin oli saatu kommandopipoisesta ryöstäjästä, joka vei mukanaan kaupan pohjakassan.

–Kyseessä oli pelkkä pohjakassa, eli summa ei ollut suuren suuri. Se hämmästyttikin, että ryöstäjää ei kiinnostanut mikään tavara kaupassa. Hän viipyi kaupassa vain minuutin verran, käveli vakain askelin kassalle ja häipyi rahat mukanaan, yrittäjä Teuvo Uusimäki kertoo.

Ryöstäjä oli kylmähermoinen tyyppi, sillä kaupan hälytykset eivät häntä säikäyttäneet.

–Hän rikkoi ensin ulko-oven turvalasin, ja meni melko pienestä ikkunaruudun kokoisesta kolosta sisälle. Seuraavaa ovea hän ei saanut rikki, joten hän tuli takaisin ulos ja haki rautalapion, jolla hän alkoi hakata ovea. Siinä kesti puolitoista minuuttia, ennen kuin hän sai lasin lopulta rikki. Koko ajan hälytyspillit soivat täysillä, mutta se ei häntä hermostuttanut, Uusimäki kuvailee.

Ryöstäjä vaikutti myös erittäin määrätietoiselta.

–Hän ei ollut mikään huumehörhö, vaan liikkui kaupassa hyvin reippaasti. Toiminta oli myös suunnitelmallista. Hänellä oli mukanaan sorkkarauta, taltta ja taskulamppu.

Kaupan omistaja asuu liikkeen yläpuolella, mutta ryöstöyönä hän oli juuri käymässä kesämökillään.

–Tämä pistääkin pohtimaan, oliko ryöstäjä joku ulkopuolinen, joka ei tiedä, että asun liikkeen yläpuolella vai oliko ryöstäjä niin tuttu, että tiesi minun olevan kesämökillä, yrittäjä pohtii.

Kommandopipoisen miehen on huhuttu liikkuneen muuallakin Ylikylässä. Hänen on kerrottu liikkuneen erään omakotitalon pihalla, mutta häipyneen, kun koira alkoi haukkua. Hänet oli nähty myös terveysaseman läheisyydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset