Silakkamarkkinat: Maukkain kalatuote syntyi kirjolohesta - Uutiset - Merikarvia-lehti

Silakkamarkkinat: Maukkain kalatuote syntyi kirjolohesta – silakkatuote sai pronssia

3.9.2018 12:29

Silakkamarkkinoilla viikonloppuna järjestetyssä Maukkain Tuote -kilpailussa raati löysi kovan työn jälkeen maukkaimman kalastajien valmistaman kalatuotteen. Raati totesi tehtävän olleen jälleen kerran haastava ja erot kärjessä muodostuivat erittäin pieniksi. Satakuntalaisia kalatuotteiden valmistajia ei palkinnoille yltänyt.

Raati piti tuotteita erinomaisina ja kiitteli kalastajien panostusta tuotteidensa kehittämisessä vuodesta toiseen. Tällä kertaa mukana oli paljon muitakin kuin vain perinteisiä silakasta valmistettuja marinadeja.

Tulokset:

1. Kylmäsavukirjolohi, valmistaja Pirjo ja Reima Salonen, Taivassalo

2. Marinoitu Kirjolohi, valmistaja Veli-Matti Rantamaa, Pyhämaa

3. Tilli-piparjuurisilakka, valmistaja Liisa Vainio, Taivassalo Aalto, Pyhämaa

Vuoden 2018 Vuoden Silakaksi valittiin tällä kertaa satakuntalainen media eli Satakunnan Kansa. Rantariehan hallitus korostaa että Satakunnan Kansa on ollut mukana aktiivisena mediana koko Porin Silakkamarkkinoiden historian ajan. Lehti on kirjoittanut erittäin positiivisesti kalasta näiden markkinoiden yhteydessä tavalla, joka on lisännyt ihmisten kiinnostusta Silakkamarkkinoita kohtaan.

Markkinoista on tänä aikana tullut yksi eniten odotetuista tapahtumista kesän ja syksyn taitteessa. Lehden ansiot eivät liity pelkästään markkinoista tiedottamiseen. Lehden eri toimitukset ovat vuosien saatossa tehneet artikkeleita koskien ruuanlaitosta kalastuspolitiikkaan. Mukaan mahtuu myös tarinoita ihmisistä ja elinkeinon harjoittajista kalatalouden piirissä.

–Näin ollen tunnustus kuuluu koko lehtitalon henkilöstölle ja tavalla toimia Satakunnassa positiivisessa ilmapiirissä kalan ja alkutuotannon ympärillä, kuului tunnustus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset