”Koiravero pitää kuntaan saada” - Uutiset - Merikarvia-lehti

”Koiravero pitää kuntaan saada”

Vaalit saivat jo väen kuhisemaan Merikarvialla lauantaina. Keskusteluissa nousivat esiin niin tähkä-ärviä, koirankakat kuin tuulivoima. Kaikelle löytyy niin puolestapuhujat kuin vastustajat.

30.3.2017 14:51

Aamusta alkaen Merikarvialla oli lauantaina väkeä hyvin liikkeellä paikallisen marketin pihassa. Perussuomalaisten, kristillisten ja demareiden kuntavaaliehdokkaiden lisäksi hääri taustajoukkoja ja potentiaalisia äänestäjiä.

- Ei mitään väliä ehdokkaan tuulivoimamielipiteillä, mutta koiravero pitää kuntaan saada, tuumi eräs mummo rollaattorinsa pyöriä kyllästymiseen asti koirankakoista putsanneena.

Jalkakäytävillä olevat koirankakat pitäisi omistajien toimesta pussittaa, mutta Merikarvialla ei pussituskulttuuria ole nähty –toisin kuin rollaattorien kokoontumisajoja. Mummo ei ollut koskaan kuullut tuulivoimahaitoista, vaikka tiesi niiden pitkän historian Euroopassa.

- Nyt kun on ruvennut yhteiskuntaa ymmärtämään niin on puolueen valintakin ollut selvää, tuumi Veli Tuominen vaalikuhinoissa.

- Kuntaan tarvittaisiin oma lehti, tuumittiin hernerokkaa nauttien Veikkojen pöydässä.

- Neljään vuoteen ei ole tullut lehteä, jossa ei olisi tuulivoimasta jotain. Oikeat aiheet puuttuvat, veikkoset tuumi.

Paikalla olivat Veikko Kallio, Veikko Salmi ja Veikko Salonen. Keskusteluissa vilahtivat myös tähkä-ärviät ja merimetsot.

Hernerokka maistui yli puoluerajojen ja hyvin maistuivat myös perussuomalaisten kakot ja vaaliliitossa olevien kristillisten räiskäleet. Kun kaikki ruokailivat jo ulkona, ei tuulivoimakeskustelussa tarjoiluja tarvittu enää lainkaan.

- Vaimoni Anne Eränen teki hernekeiton ja lihaisaa on, Kalevi Eränen totesi vaimon aamutuimaan hyvin muhineesta keitosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset