Digilehtien vero laskee –alennus myös Merikarvia-lehden digitilauksiin - Uutiset - Merikarvia-lehti

Digilehtien vero laskee –alennus myös Merikarvia-lehden digitilauksiin

Sähköisten lehtien ja kirjojen arvonlisävero laskee 24 prosentista 10:een. Merikarvia-lehden digitilaus halpenee. Uusi hinta on 4,60 euroa kuukaudessa.

2.7.2019 12:05

Sähköisten lehtien ja kirjojen arvonlisävero alenee 1. heinäkuuta. Muutos koskee myös muun muassa sähköisiä kirjoja ja äänikirjoja. Kankaanpään Seudun digitilausta koskeva vero oli aiemmin 24 prosenttia, ja nyt se laskee 10:een, samaksi kuin painettujen lehtien ja kirjojen.

– Laitamme veronalennuksen suoraan hintaan. Tilaaja hyötyy, sanoo Merikarvia-lehden päätoimittaja Juho Pekka Mikola.

Merikarvia-lehden digitilauksen uusi hinta on kuukaudessa 4,60 euroa. Vanha hinta oli 5,20 euroa kuukaudessa. Kankaanpään Seudun jatkuvan digitilauksen uusi hinta on 5,60 euroa kuukaudessa. Vanha hinta oli 6,30 euroa. Hinta laskee 60-70 senttiä kuukaudessa. Muutos tulee voimaan seuraavasta laskusta lähtien.

– Veron alentaminen on hyvä päätös erityisesti tilaajan kannalta. Digitilaajien määrä on ollut kovassa kasvussa, ja verkon painettuja lehtiä korkeampi arvonlisävero oli epäoikeudenmukaista, Mikola sanoo.

Eduskunta päätti nyt voimaan astuvasta veromuutoksesta 19. helmikuuta. Digijulkaisujen arvonlisäveroa voitiin alentaa sen jälkeen, kun Euroopan komission esitys oli saanut viime lokakuussa kaikkien unionin jäsenmaiden hyväksynnän.

– Arvonlisäveron alentaminen on tehokas ja kilpailun kannalta neutraali tapa tukea journalismin ja kirjallisuuden elinkelpoisuutta. Lukijoillemme muutos tarkoittaa sitä, että he voivat ostaa laadukasta paikallista journalismia entistä edullisemmin, Mikola sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos