Rauhan solmimisesta 80 vuotta - Uutiset - Merikarvia-lehti

Kuuntele miten Merikarvian kirkonkellot kajahtivat: Rauhan solmimisesta 80 vuotta – veteraanitapahtuma peruttiin koronaepidemian takia ensimmäisenä

Merikarvian kirkko

13.3.2020 12:27 | Päivitetty 16.3.2020 11:29

Merikarvian seurakunta perui perjantaina aamulla tuomiokapitulin yleisohjetta noudattaen kello 12 alkavaksi tarkoitetun veteraanijuhlan.

Kirkonkellot sen sijaan soivat sovitusti kello 10.55, kuten oli koko Suomen seurakunnissa sovittu talvisodan päättymisen ja rauhan julistamisen kunniaksi. Rauhan julistamisesta tuli kuluneeksi perjantaina 80 vuotta.

Tapahtumien peruuntumisen syynä oli hallituksen suositukset yleisötapahtumien peruuttamisesta koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisykeinona. Kynttilät kuitenkin sytytettiin ja seppele laskettiin.

Talvisodanpäättymisen muistojuhla peruuntui koronaviruksen vuoksi. Kunniakäynnillä kunnan, seurakunnan ja veteraaniyhdistyksen havuseppelen laskivat Erkki Vanhatalo, Hannu Salo ja Veli Tiitinen.

Veteraanijuhla katsottiin parhaaksi perua, mutta muun muassa kirkkoherra Tom Broberg ja Hannu Salo olivat paikalla pienimuotoisemmassa talvisodan päättymisen muistotapahtumassa perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset