Lue tästä, milloin on sinun ja läheistesi vuoro saada koronarokote - Uutiset - Merikarvia-lehti

Lue tästä, milloin on sinun ja läheistesi vuoro saada koronarokote

Tässä vapaasti luettavissa olevassa jutussa kerrotaan, mitä eri kuntien rokotusaikatauluista nyt tiedetään.

Rokotteita tulee pieniä eriä viikoittain.­

23.2. 12:00

Koronarokotukset etenevät koko maakunnan alueella.

Sote-ammattilaisten lisäksi kunnissa on kattavasti rokotettu yli 80-vuotiasta väestöä. Rokotukset etenevät asteittain myös nuorempiin riskiryhmäläisiin.

Pori, Ulvila, Merikarvia

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Kaikki koronapotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset, kaikki vanhusten asumispalveluyksikköjen asukkaat ja henkilökunta sekä osa yli 85-vuotiaista sekä heidän samassa taloudessa asuvista omaishoitajistaan ja muista yli 65-vuotiaista. Lisäksi on rokotettu osa alle 70-vuotiaista riskiryhmäläisistä.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Yli 85-vuotiaita sekä heidän samassa taloudessa asuvia omaishoitajiaan ja muita yli 65-vuotiaita. Lisäksi rokotetaan alle 70-vuotiaita korkeimpaan riskiryhmään kuuluvia.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Vuonna 1941 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä heidän samassa taloudessa asuvat omaishoitajansa ja muut yli 65-vuotiaat. Lisäksi ajan voivat varata alle 70-vuotiaat korkeimpaan riskiryhmään (riskiryhmä 1) kuuluvat.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Porin perusturva tiedottaa ajanvarausvuoroon tulevista reaaliaikaisesti omilla rokotussivuillaan osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset sekä paikallislehdistössä viikoittain.

Missä rokotteet annetaan? Porissa kolmella terveysasemalla: sote-keskus Lännessä ja Cottonissa sekä Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa. Viikosta 9 alkaen myös Merikarvialla ja Laviassa. Haastavasti terveysasemille pääsevät kotihoidon potilaat rokotetaan kotonaan kotihoidon toimesta.

Mihin voin ottaa yhteyttä saadakseni rokotuksen? Ajanvaraus kannattaa ensisijaisesti tehdä sähköisesti Porin perusturvan rokotussivuilla olevasta linkistä osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset. Ajan voi varata myös puhelimitse 02 621 5000 arkisin klo 12-16.

THL:n rokotusrekisterin mukaan tiistaihin mennessä Merikarvialla oli annettu kaikkiaan 72 koronarokotetta. 12 henkilöä oli saanut toisenkin rokoteannoksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset