Neljä varusmiestä kertoo, miksi hakivat kansainväliseen valmiusjoukkoon - Uutiset - Merikarvia-lehti

Neljä varusmiestä kertoo, miksi he halusivat yksikköön, jossa ei voi haaveillakaan alle 347 vuorokauden palvelusajasta – Tällainen on Säkylässä toimiva valmiusjoukko, joka valmistaa varusmiehiä maailman kriisipesäkkeisiin

Ketään ei ”nakiteta” Säkylässä koulutettavaan Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon, vaan sinne haetaan pääsykokeiden kautta. ”Haemme hyvän fyysisen kunnon omaavia,nuoria naisia ja miehiä, joilla on motivaatiota lähteä operaatioihin, ja joilta löytyy riittävä kielitaito ja ennen kaikkea hyvät sosiaaliset taidot”, kuvailee Satakunnan jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Risto Kohonen.

Valmiusjoukon varusmiehet harjoittelivat Huovinrinteen varuskunta-alueella sijaitsevassa Valliston kylässä vihamielisen ihmisjoukon hallintaa. Sotilaat saattoivat tehtävässä neuvottelijat neuvottelemaan paikallisen kyläpäällikön kanssa. Valliston kylä rakennettiin vuosituhannen vaihteen aikoihin paikaksi, jossa tehtäviä voidaan harjoitella rakennetussa ympäristössä.

13.11. 11:45

Säkylä

Kaksi sotilasta pysäyttää toimittajia ja kuvaajia kuljettavan pakettiauton tarkastusta varten Camp Maurin portilla Huovinrinteen varuskunta-alueella Säkylässä. Edessä on piikkimatto, ja portin viereen pysäköidyn panssariajoneuvon päällä oleva konekivääriasema on miehitetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos