Satakunnan kärjessä SDP – Ennakkoääniä sai eniten Kristiina Salonen Raumalta

Aluevaalien ennakkoäänistä Satakunnassa 30,6 prosenttia on mennyt SDP:lle. Vaalituloksen laskenta jatkuu puolille öin.

Kristiina Salonen

23.1. 20:51

Aluevaalien ennakkoäänistä suurimman potin on kerännyt Satakunnassa SDP, joka sai 30,6 prosenttia äänistä. Sen takana ovat kokoomus (20,1 %), keskusta (18,5 %) ja perussuomalaiset (11,7 %). Myös vasemmistoliitto on kannoilla 10,3 prosentin tuloksella. Vihreiden osuus ennakkoäänistä oli 4,3 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3 prosenttia.

Ennakkoäänissä maakunnan ääniharavia olivat Kristiina Salonen Raumalta, Eeva Kalli Eurasta, Matias Marttinen Raumalta, Sampsa Kataja Porista ja Heidi Viljanen Kankaanpäästä.

Aluevaaleissa kiinnostaa myös se, mistä kunnista tulevat valtuutetut ovat kotoisin.

Ennakkoäänten perusteella valtuustoon olisi menossa 26 porilaista, 13 raumalaista ja 7 kankaanpääläistä valtuutettua. Eurassa ja Huittisissa luku olisi 4, Eurajoella ja Kokemäellä 3. Karvia, Pomarkku, Säkylä ja Ulvila saisivat kukin 2 valtuutettua. Harjavallasta tulisi vain 1. Tulos voi kuitenkin muuttua ääntenlaskun edetessä.

Ääntenlaskua voit seurata reaaliajassa Satakunnan Kansan tulospalvelusta. Myös tämän jutun alaosassa on päivittyviä infografiikoita aiheesta.

Aluevaltuustoon valitaan 69 henkilöä ja sen toimikausi on neljä vuotta. Aluevaltuusto vastaa hyvinvointialueen eli maakunnan toiminnasta ja taloudesta esimerkiksi sote-palveluiden ja pelastustoimen osalta.

Ennakkoäänten tulos julkistettiin kello kahdeksan aikaan. Vaalipäivän ääniä on alettu laskea vasta sen jälkeen, joten varsinaisen tuloksen valmistuminen vie aikaa. Aluevaalien lopullinen vaalitulos on tiedossa mahdollisesti puoliltaöin.

Myös koko maan ja Satakunnan eri kuntien äänestysprosentit ovat vielä hämärän peitossa, mutta ne selvinnetvät kello yhdeksän maissa illalla.

Seuraa alta päivittyvää vaalitulosta:

Puoluekohtaiset tulokset Satakunnassa:

Ehdokkaiden äänimäärät:

Näin äänestettiin:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos