Siikainen jäämässä ilman omaa aluevaltuutettuaan – Sari Vuorela panee toivonsa lautakuntamalliin

Siikaisten äänestysprosentti oli 47,4.

Sari Vuorela keräsi Siikaisissa 160 ääntä, loput 90 tuli muualta.

23.1. 22:11

Ennakkoon oletettiin, ettei kaikista satakuntalaiskunnista pääse ehdokasta aluevaltuustoon.

Kun Satakunnassa oln laskettu äänistä 75,3 prosenttia, oli siikaislaisista ehdokkaista eniten saanut ääniä Sari Vuorela (kesk.), 234. Lopulta ääniä kertyi 250.

Siikaisten viidestä ehdokkaasta Taisto Salo (sd.) oli saanut 150 ja Jukka Koskinen (kesk.) 78. Myöhään yöllä Salon äänimääräksi kirjattiin 157 ja Koskiselle 84.

Siikaisten äänet oli jo laskettu.

Vaikka ääntenlasku oli kesken, ennakoi Vuorela jo, ettei äänimäärä riitä läpimenoon.

”Oli se hieman odotettavissakin, kun emme lähteneet keskittämään ääniä vaan ehdokkaita oli useita. Se lämmittää mieltä, että olen saamassa ääniä melkein jokaisesta satakuntalaiskunnasta.”

Vuorela näkee tilanteessa hyvänä, että poliittiset piirijärjestöt ovat tehneet sopimuksen siitä, että Satakuntaan tulee lautakuntamalli.

”Siellä on vaikuttamisen mahdollisuuksia. Luotan siihen, että kun meillä keskustassa on huomioitu alueellinen tasa-arvo, joten sitä kautta saamme Siikaisten äänen kuuluviin.”

Kaikkinensa Sari Vuorela kuvasi olotilaansa hulppeaksi. Keskusta oli pärjäämässä aluevaaleissa hyvin.

”Vaalit ratkaistaan ennakkoasettelulla. Keskusta onnistui laatimaan ehdokaslistan, joka oli alueellisesti kattava. Meillä oli joka suunnalta hyviä ehdokkaita. Keskustan viesti puolustaa lähipalveluita kantautui ihmisille. Postinumero ei saa vaikuttaa palvelujen saatavuuteen.”

Aluevaalit olivat parilla tapaa poikkeukselliset. Ensinnäkin ne olivat historian ensimmäiset, toiseksi koronaepidemia teki kaikenlaisen perinteisen vaalityön taas mahdottomaksi.

Vuorela oli ehdokkaana ja tuli valituksi myös viime vuoden kuntavaaleissa. Hän myöntää kaipaavansa jo perinteistä vaalityötä.

”Minun vahvuuteni on ihmisten kohtaaminen. Tunnustan, ettei some-maailma ole ykkösosaamista, live-lähetykset jäi tekemättä. Toki me kaikki ehdokkaat olimme samassa veneessä”, sanoo Vuorela ja epäilee etäilyn näkyvän myös äänestysprosentissa.

Siikaisten äänestysprosentti oli 47,4.

Siikaislaisten äänet päivitetty maanantaina 24.1. klo 10.55.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos