Merikarvialla Satakunnan pisin viive poliisin kiireellisissä hälytyksissä: lähes 33 minuuttia

Merikarvialla joutui viime vuonna odottamaan poliisia maakunnan pisimpään poliisien tuoreiden toimintavalmiusaikatilastojen mukaan.

22.2. 6:00

Merikarvia löytyy jälleen tilastojen kärkipaikalta, kun tutkitaan Satakunnan alueen keskimääräistä poliisien toimintavalmiusaikaa viime vuodelta.

Toimintavalmiusaika tarkoittaa sitä aikamäärää minuuteissa, mikä ensimmäiseltä poliisipartiolta kuluu paikalle pääsemiseen, kun poliisi on saanut tehtävän hoidettavakseen.

Merikarvialla poliisi saapui kohteeseensa vähintään ensipartion voimin viime vuonna 32,8 minuutissa. Luku on viimeisen viiden vuoden keskiarvoa hieman pienempi, mutta yhä maakunnan korkein.

Muissa Satakunnan kunnissa tilastojen mukaan poliisia ei jouduta odottelemaan keskimääräisesti yli puolta tuntia. Seuraavaksi eniten poliisilla kestää saapua Karviaan (28,5 minuuttia) ja Siikaisiin (23,6 minuuttia).

Lyhimmillään poliisia Satakunnan alueella piti odotella Raumalla (7,5 minuuttia), Porissa (7,7) ja Ulvilassa (10,7).

Koko Lounais-Suomen poliisin alueella keskimääräinen toimintavalmiusaika oli 10,5 minuuttia. Aika oli hieman vuotta 2020 pienempi. Toimintavalmiusajassa ei ole Lounais-Suomen alueella tapahtunut merkittäviä muutoksia viimeisen viiden vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos