Merikarvia valmis järjestämään asunnon 15 ukrainalaisperheelle – keräys käynnissä

Keräys tärkeimmistä kodin perustamistarvikkeista on käynnissä.

Turvaa ja lämpöä. Merikarvian kunnan organisoima keräys sai heti aikaan lahjoitusboomin. Kunta varautuu järjestämään 15 kotia Ukrainasta paenneille perhekunnille.

10.3. 14:40

Merikarvian kunta varautuu vastaanottamaan pakolaisia Ukrainasta. Tiedossa on keräys, jossa toivotetaan lahjoitettavaksi perustettaviin asuntoihin lähinnä välttämättömiä tarvikkeita.

Sänkyjen ja patjojen lisäksi tarvetta on liinavaatteille, pyyhkeille, kahvinkeittimille ja muille pienkoneille. Myös kattilat kuuluvat tähän toivelistaan.

Keräyksen organisoimiseksi hallitusti ilmoita mahdollisista lahjoituksista kuntaan Tarja Kuusiselle 044-7246320. Lahjoitetun tavaran tulee olla käyttökelpoista ja puhdasta.

”Jo perjantaina 11. maaliskuuta Näsinpolku 3:ssa otetaan vastaan huonekaluja. Sinne voi tuoda myös siistiä liinavaatteita kello 9–11”, Kuusinen ohjeistaa.

Hän kertoo lahjoittajia ilmoittautuneen heti torstaina kiitettävästi. Auttaa voi yhdelläkin kattilan tai pussilakanasetin lahjoituksella.

Hyvinvointipäällikkö Eetu Aaltonen kertoo kunnasta löytyvän tarvittaessa koti 15 asuntokunnalle.

”Meillä on nyt valmius ottaa 15 perhekuntaa. Vielä tosiaan tarvitaan jotain kalusteita lahjoituksina. Lisäksi päivitämme esimerkiksi vaatetarvetta myöhemmin.”

Myös tulkkausapua löytyy tarvittaessa. Paikalliset Merikarvialla asuvat ukrainalaiset ovat oma-aloitteisesti ottaneet yhteyttä, ja he ovat valmiita auttamaan niin kieliongelmissa kuin muissakin tilanteissa tarpeen mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos