Lounais-Suomen poliisi: päättäjäisviikonloppu odotettua rauhallisempi – virkavallalla kuitenkin satoja tehtäviä perjantain ja lauantain aikana

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten päihteiden käyttämistä.

Poliisit valvoivat päättäjäisviikonlopun juhlintaa ympäri maata. Kuva on Tampereen Rosendahlin rannasta.

Koulujen päätösviikonloppu on sujunut odotuksia rauhallisemmin Lounais-Suomessa, tiedottaa poliisi.

Perjantaina koulujen päätös ei vielä näkynyt poliisin tehtävissä mitenkään. Lauantaina juhlapäivää sen sijaan vietettiin sankoin joukoin etenkin Porin Kirjurinluodossa ja Turun Aurajoen rannoilla.

Lauantaille osui kesän ensimmäisiä lämpimiä iltoja, mikä nosti tiedotteen mukaan poliisin odotuksia vilkkaasta yöstä. Koulujen päätöslauantai meni kuitenkin hyvin vastaavanlaisesti kuin kahden aikaisemmankin vuoden vastaava viikonloppu.

Poliisilla oli ollut Lounais-Suomen alueella sunnuntaiaamuun mennessä liki 900 tehtävää. Tyypillisesti tehtävät liittyivät alaikäisten päihteiden käyttöön, häiritsevään käytökseen tai nahisteluihin. Sekä pahoinpitelyistä että rattijuopumuksista oli kirjattu sunnuntaiaamuun mennessä 19 rikosilmoitusta.

Kirjattujen rikosten ja tehtävien määrät vastasivat poliisin mukaan aiempien vuosien vastaavia viikonloppuja. Ainoa poikkeava piirre tänä vuonna oli kotihälytysten määrä, joita tuli poliisille muutamia enemmän kuin viime vuonna.

Valvonnassa kiinnitettiin erityisesti huomiota päihteiden käyttämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos