Sähkön hinta nousee, ja nyt sähköyhtiöt miettivät, miten toiminnan saa pidettyä kannattavana: ”Todella hankala tilanne” – Kolme asiaa voi vaikuttaa pian sähkön hintaan

Sähkön hinta on jatkanut kesällä nousua. Syynä ovat muun muassa Venäjän vastaiset pakotteet. Sähköyhtiöt kuvaavat markkinatilannetta tällä hetkellä niin epävarmaksi, että yhtiöt ovat joutuneet lakkauttamaan joitakin sähkösopimuksia. Kysyimme asiantuntijalta, millainen sopimus kuluttajan kannattaa nyt valita.

Vattenfallin sähkön myyjä Elias Messam (oik.) kertoo, että ihmisiltä tulee päivittäin palautetta sähkön korkeista hinnoista. Monet sanovat, että joutuvat uuden sopimuksen myötä maksamaan jopa nelinkertaisen hinnan sähköstä. ”Myynti on hieman vaikeaa, mutta kyllä edelleen sähköä saa myytyä. Ihmiset ymmärtävät, että sähkö on vielä kalliimpaa tulevaisuudessa, että parempi ostaa nyt.” Messam myi Vattenfallin pisteellä Tampereen Koskikeskuksessa sähköä yhdessä Maku Mohsinin (vas.) kanssa 15. heinäkuuta.

Tampere

Fortumin asiakkaalle tiedotettiin 27. kesäkuuta, että nykyinen, Vaaka-niminen toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus poistuu Fortumin valikoimasta. Syyksi kerrottiin, että sähkömarkkinat ovat olleet merkittävässä muutoksessa ja että epävarmuus Euroopassa on kiihdyttänyt hintavaihtelua ja nostanut sähkön hankintakustannuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos