Satakunnassa rytisee iltapäivällä: voimakkaita ukkosia, sateita ja tuulenpuuskia

Ukkospuuskat voivat katkoa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja. Sadekuurot saattavat täyttää alikulkuja ja virtaava vesi aiheuttaa vaaratilanteita.

Salamointia Porin yössä.

Lämmin ja kostea hellesää purkautuu keskiviikkona ukkosina Satakunnassa. Rintama kulkee Itämereltä pohjoiseen länsirannikkoa pitkin.

”Satakunnassa oli jo aamulla hajanaisia ukkosia. Iltapäivällä ne yleistyvät ja ennusteet näyttävät sinne suuria sademääriä, voimakkaita ukkosia ja kovia tuulenpuuskia”, kertoi päivystävä meteorologi Ilkka Alanko Forecalta aamupäivällä.

Alangon mukaan paikallisesti saattaa sataa useita kymmeniä millimetrejä.

”Kuuden jälkeen illalla on jo taas poutaisempaa.”

Ilmatieteen laitos on antanut Satakuntaan keskiviikoksi neljä eri varoitusta. Rajun ukonilman varoitus on voimassa kello 12–18. Sen mukaan keskipäivästä alkaen kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 metriä sekunnissa.

Yleisesti saattaa tulla tuulivahinkoja, paikoin myös yhtenäisiä vahinkoalueita. Paikallisesti suurta raivaustarvetta, pitkiä sähkökatkoja sekä katkoja teleliikenteessä.

Sadevaroitus on voimassa puolipäivästä puoleen yöhän. Vettä voi tulla voi tulla jopa yli 30 millimetriä tunnissa. Sade saattaa aiheuttaa tulvia taajamiin ja alikulkujen täyttyminen vedellä kokonaan on mahdollista. Virtaava vesi voi aiheuttaa vaaran.

Satakunnassa on voimassa myös metsäpalovaroitus. Metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Maakunnassa varoitellaan edelleen myös tukalasta helteestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos