Hammashoidon jonoihin luvassa helpotusta syksyllä

Hammaslääkärin kiireettömään tarkastukseen saa ajan tällä hetkellä alle kuudessa kuukaudessa.

Kesällä Porin perusturvan alueella kiireettömään hammashoitoon pääsyä on joutunut odottamaan kuukausia.

31.8. 9:00

Hammaslääkärin kiireettömään tarkastukseen on joutunut odottamaan kesällä aikaa kahdesta kolmeen kuukautta. Syyskuussa odotusajat tulevat venymään entisestään. Käänne parempaan päin on kuitenkin tulossa, kertoo johtava ylihammaslääkäri Katja Lepistö Porin perusturvasta.

”Saamme syyskuussa lisää työvoimaa. Meillä aloittaa kolme uutta hammaslääkäriä. Vaikka jonotustilanne on nyt jonkin verran heikompi verrattuna toukokuuhun, niin näkisin että syksyn tilanne näyttää ihan valoisalta.”

Odotusajat kiireettömään hoitoon vaihtelevat alueittain. Odotusaika oli toukokuussa Porissa keskimäärin 77 vuorokautta, Ulvilassa 118 vuorokautta ja Merikarvialla 101 vuorokautta.

”Edelleen sairastetaan paljon. Flunssa ja korona vie henkilöstöä sairaslomalle, minkä vuoksi joudumme perumaan ja siirtelemään varattuja aikoja. Se luonnollisesti vaikuttaa jonotilanteeseen.” Lepistö kertoo.

Kiireelliseen hoitoon pääsee kuitenkin yhä nopeasti. Akuuteissa tilanteissa vapaa aika pyritään järjestämään joko samalle päivälle tai samalle viikolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos