”Kuntapäättäjän hatut on nyt syytä viedä tuonne Pripolin eteisen narikkaan” – Aluevaltuutetut räikeästi eri mieltä keskenään, myös puolueiden sisällä ja jopa avioparin kesken

Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän peruspääoman palautuksesta syntyi aluevaltuuston kokouksessa muhkea riita.

Aluevaltuusto päätti äänestyksen jälkeen palauttaa peruspääomaansa sairaanhoitopiirin jäsenkunnille sekä jättää jäsenkunnilta perimättä siihen kuuluvia eriä yhteensä enintään 25.699.492,05 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sairaanhoitopiirin jäsenkunnille palautuvat noin 11 viimeisen vuoden ajalta laskutetut lainaosuudet, joita vastaan jäsenkunnilla voi vielä olla omissa taseissaan vastaavia ottolainoja.

28.9.2022 15:00

Satakunnan sairaanhoitopiiriin rakennettu poikkeuksellinen ja muusta maasta poikkeava järjestelmä synnytti maanantaina kokoontuneessa aluevaltuuston kokouksessa muhkean riidan.

Muusta maasta eroava tapa käsitellä lainanlyhennysosuuksia jakoi maanantaina pidetyssä aluevaltuuston kokouksessa voimakkaasti mielipiteitä. Kyse ei ollut eri puolueiden välillä näkemyseroista, vaan mielipiteet jakaantuivat myös aluevaltuustoryhmien – ja jopa perheiden – sisällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos