Sähkössä luvassa rajuja hintapiikkejä ja lisää epävarmuutta sähkölämmittäjän elämään – Näin voimakkaasti Olkiluoto 3:n ongelmat näkyvät arjessa

Olkiluodon kolmosreaktori pääsee aloittamaan säännöllisen sähköntuotannon ilmeisesti vasta joulukuun lopulla, eikä sekään varmaa ole. Sähkölämmittäjä voi vain toivoa, että tosipakkaset eivät ala paukkua ennen kuin viat saadaan korjattua ja käyttöönottotestit vietyä loppuun. Yksinkertainen laskelma näyttää kolmosreaktorin merkityksen.

Olkiluoto 3 -ydinvoimalan syöttövesipumpuissa havaitut viat eivät aiheuta ydinturvallisuusriskiä, sillä pumput sijaitsevat erillisessä turbiinilaitoksessa. Pumpuissa kiertävä vesi ei ole kosketuksissa ydinreaktorissa kiertävän veden kanssa. Turbiinihallia esiteltiin suomalaisille toimittajille 5. syyskuuta.

24.10. 15:00

Eurajoki

Kukaan ei tällä hetkellä osaa ennustaa, kuinka korkealle sähkön hinta tulevina kuukausina Suomessa nousee. Muuttuvia osia yhtälössä on liian monta. Kuinka kylmä on? Tuuleeko? Toimiiko Olkiluoto 3? Kuinka paljon maksaa maakaasu? Miten villiksi meno sähköpörssissä yltyy? Onko sähköä ylipäätään saatavissa silloin, kun sitä talven kylmimpinä päivinä eniten tarvitaan?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos