Ely-keskus: Satakunnan talous- ja työllisyyskehitys kääntymässä heikompaan suuntaan

Satakunnassa taloutta rasittavat inflaatio, pakotteet sekä raaka-aine ja komponenttipula.

Arkistokuva.

28.10. 6:00

Satakunta

Ukrainan sodan vaikutukset heikentävät talouden ja työllisyyden näkymiä myös Satakunnassa.

Ely-keskuksen julkaisemassa raportissa kerrotaan, että Satakunnan talous kasvoi vielä alkuvuonna 2022, vaikka sota alkoi helmikuussa. Henkilöstömäärät kasvoivat ja Satakunnassa oli suunnitteilla tai toteutumassa yhteensä vähintään 2 miljardin euron investoinnit pääosin vihreään siirtymään.

Taantuman näyttäessä todennäköisemmältä on odotettavissa, että työllisyys heikkenee yritysten monilla aloilla sopeuttaessa toimintaansa, mutta laajasti koettu osaajapula saattaa toisaalta vaikuttaa siten, että osaavista työntekijöistä pidetään kiinni haastavinakin aikoina.

”Lähikuukausien suhdannenäkymät ovat kuitenkin vaisut ja etenkin pk-yritysten kannattavuus ja investointihalukkuus ovat selvässä laskussa. Ukrainan kriisin vaikutukset koskettavat laajasti kaikkia toimialoja ja myös yksittäisiä kuluttajia”, raportissa todetaan.

Taloutta rasittavat inflaatio, pakotteet sekä raaka-aine- ja komponenttipula.

”Korkea sähkön- ja muun energian hinta aiheuttaa ongelmia elinkeinoelämälle. Energiakriisi saattaa toisaalta huoltovarmuusnäkökulma huomioon ottaen hidastaa turvetuotannon alasajoa. Satakuntaan on myös suunnitteilla mittavia aurinkoenergiainvestointeja ja tuulivoimahankkeita.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos