MT: Maanviljelijän somevideot pääsivät kansainvälisen kisan finaaliin

Anne-Mari Tarkkio erikoistuu tilallaan kuivaheinän tuotantoon.

9.11. 12:00

Viljelijä ja Youtube-tähti Anne-Mari Tarkkio on valittu kärkikolmikkoon saksalaisen maatalousyhteisö DLG:n maatalousvaikuttajien kilpailuun, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Voittaja valitaan Nuorten tuottajien juhlassa EuroTier-näyttelyn yhteydessä Saksan Hannoverissa 17. marraskuuta. Tarkkion sarja on ”Best Agri Newcomer”, eli uusien tulokkaiden sarja. Kaikkiaan parhaimmistoon on valittu 11 henkilöä sosiaalisen median materiaalin perusteella.

Isännättäreksi itseään kutsuvan agrologin Youtube-kanavalla amski on yli 25 000 seuraajaa ja hänen vloginsa eli videobloginsa ovat keränneet yhteensä yli 7,3 miljoonaa katselua. Instagramista ja TikTokista Tarkkion löytää nimellä amskidabamski.

Videoilla Tarkkio tekee tilan töitä ja kertoo niistä. Hän kuvaa yleensä kaiken materiaalin itse, apuvoimia on käytössä vain harvoin.

”Pystyn ajamaan koneita ja lentämään dronea samaan aikaan. Onneksi olen ajanut niin paljon, että se sujuu, vaikka lentäminen vaatii enemmän keskittymistä”, Tarkkio kertoo lehden tekemässä haastattelussa.

Nuori maanviljelijä otti isänsä Aarno Tarkkion tilan haltuunsa viisi vuotta sitten. Tarkkion tilalla on pitkät perinteet 1830-luvulta asti. Anne-Mari edustaa jo seitsemättä polvea suvustaan, joka on tuottanut ruokaa näillä sijoilla.

Kolme vuotta sitten Tarkkio päätti luopua maitotilallisen elämästä ja erikoistua kuivaheinän tuotantoon. Kuvaamisen ja somesisällön tuottamisen lisäksi Tarkkion arkeen kuuluu syksyllä ja talvella heinätoimituksia ja metsätöitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos