Maakuntahallitus pahoittelee päihtyneen Sampsa Katajan epäasiallista käytöstä

Sampsa Katajan epäasiallinen käytös kohdistui EU-toimiston harjoittelijaan europarlamentaarikkojen paneelin aikana.

Sampsa Katajalla on merkittäviä luottamustehtäviä Satakunnassa. Hän on maakuntahallituksen lisäksi Porin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja sekä aluevaltuuston puheenjohtaja.

13.2. 19:00

Satakunta

Satakunnan maakuntahallitus pyytää anteeksi varapuheenjohtaja Sampsa Katajan (kok.) käytöstä Brysselin-matkalla.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti (sd.) kertoo, että asiasta käytiin hyvähenkinen keskustelu, jonka jälkeen hallitus hyväksyi yksimielisesti päätösesityksen.

Anteeksipyyntö osoitetaan muille maakuntaliitoille ja vierailulla läsnä olleille henkilöille. Päätöksessä vedotaan kuntalakiin, jonka mukaan luottamushenkilön tulee käyttäytyä arvokkaalla tavalla, mikä ei ole Katajan tapauksessa toteutunut.

Maakuntahallitus edellyttää, että vastaava ei saa toistua jatkossa. Lisäksi hallitus korostaa, että vaikka esimerkiksi Satakuntaliiton omat työsuojelun toimintaohjelma sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma on laadittu palkattua henkilöstöä ajatellen, niin samat periaatteet koskevat myös poliitikkoja.

”Satakuntaliiton maakuntahallituksen ryhmään kuuluneen henkilön käyttäytyminen on ollut epäasiallista erityisesti Eurooppa-toimistojen harjoittelijoita kohtaan. Epäasiallisen käyttäytymisen taustalla on ollut osaltaan päihtymys. Kaikesta huolimatta Satakuntaliiton maakuntahallitus toivoo, että hyvä ja laadukas yhteistyö Länsi-Suomen maakuntaliittojen ja Eurooppa-toimistojen kesken voi edelleen jatkua ja kehittyä entisestään”, päätöksessä todetaan.

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston johtaja Hannele Räikkönen teki Katajasta häirintäilmoituksen, koska hänen käytöksensä oli ollut epäasiallista europarlamentaarikkojen paneelikeskustelun aikana.

Päihtynyt Kataja oli Räikkösen mukaan pyrkinyt keskeyttämään paneelikeskustelun, jotta olisi voinut ottaa valokuvia. EU-toimiston harjoittelija oli kieltäytynyt keskeyttämästä tilaisuutta, jolloin Kataja oli korottanut ääntään ja laittanut käden useaan otteeseen harjoittelijan selälle.

”Tämä on erittäin valitettava tilanne. Kenenkään ei työssään pitäisi joutua tällaiseen tilanteeseen. Kataja on johtavassa asemassa oleva poliitikko. Nostan hattua meidän harjoittelijalle. Ilman häntä paneeli olisi keskeytynyt”, Räikkönen sanoi Satakunnan Kansan haastattelussa.

Kyseessä oli kuuden maakuntaliiton edustusmatka Brysseliin 30.1.–1.2. Räikkösen mukaan Kataja oli koko vierailun ajan päihtyneenä, eikä osallistunut kaksipäiväisen vierailun aikana kakkospäivän tilaisuuksiin.

Kataja itse kiisti päihtymyksensä ja kertoi juoneensa lounaalla lasin viiniä samoin kuin illallisella.

Kataja luopui eduskuntavaaliehdokkuudesta tapahtumien vuoksi. Hän toimii edelleen maakuntahallituksen varapuheenjohtajana, aluevaltuuston puheenjohtajana ja Porin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

Oikaisu: Vaihdettu otsikon anteeksipyyntö pahoitteluun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos