Urheilukentän nurmi ja kastelujärjestelmä uusiksi Siikaisissa

NH-Koneet Oy modernisoi Siikaisten urheilukentän nurmialueen.

Siikaisten urheilukentän viheriö on palvellut liikuntamuotojen lisäksi myös perinteisissä kesäkauden avauskonserteissa. Kuva vuoden 2012 SummerRock-tapahtumasta.

22.2. 19:00

Kolmesta tarjouksen jättäneestä urakoitsijasta Siikaisten hyvinvointilautakunta valitsi nurmijärveläisen NH-Koneet Oy:n tekemään urheilukentän nurmen uusimisen. Urakkaan kuuluu myös kastelujärjestelmä. Työ toteutetaan mahdollisimman aikaisin keväällä ja viimeistään 31.7.2023 mennessä. Hankkeen toteutukseen kunta varaa 1 kuukauden.

Vanhan nurmen pintaa on tarkoitus leikata 2–4 senttimetriä. Pienirakeista hiekkaa levitetään noin 50 tonnia. Hiekan raekoko on 0,2 – 2,0 millimetriä. Vanhaa kasvualustaa jyrsitään 20 senttimetrin syvyyteen. Nurmen pintaa samalla tasoitetaan ja oikaistaan.

Uusi nurmi kylvetään puhtaalla niittynurmikka-, nata- ja raeheinäseoksella, jota tarvitaan noin 300 kiloa. Siemenet, starttilannoitus ja hiekka sisältyvät tarjoushintaan.

Kastelujärjestelmän vesiputkisto asennetaan juoksuradan alitse. Sadetusvaunun lisäksi laitteisto sisältää kaksi itsekelautuvaa sadetinta. Radan ulkopuolinen alue ei urakkaan kuulu.

Arvioitu hankinnan arvo ylitti 10 000 euroa, mutta alitti 50 000 euroa eli hankintapäätös kuuluu hyvinvointilautakunnalle. Tarjoushinta oli 24 320 euroa.

Rehtori ja sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri, tekninen johtaja Anne Järvenranta ja vapaa-aikasihteeri Taisto Salo pisteyttivät tarjoukset, jolloin kokonaistaloudellisesti edullisin oli NH-Koneet Oy:n tarjous. Hintahaitari edullisimman ja kalleimman tarjouksen välillä oli noin 6 000 euroa.

Päätöksessä painottuivat urakoitsijan kokemus ja hinta. Hankkeen suunnittelussa ja budjetoinnissa on tehty yhteistyötä Suomen Palloliiton kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos