Merikarvia-lehden ex-päätoimittaja palkattiin näköalapaikalle

Jarkko Ambrusin on valittu Kuntalehden uudeksi päätoimittajaksi.

Merikarvia-lehden päätoimittajana vuoteen 2019 toiminut Jarkko Ambrusin on valittu Kuntalehden päätoimittajaksi ja KL-Kustannus Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi.

Ambrusin, 41, aloittaa Kuntalehden päätoimittajana heinäkuun alussa. Tällä hetkellä hän toimii viestintäalan yrittäjänä.

”Olen tehnyt eri mediatalojen kanssa isoja kokonaisuuksia: kehittämisprojekteja, toimitusten työtapojen ja digitaalisen journalismin kehittämistä”, Ambrusin kertoo Kuntalehden verkkosivujen uutisessa.

”Tykkään johtaa toimituksia ja tehdä ihmisten kanssa hommia. Olen tosi innoissani”, itseään maanläheiseksi ja suorapuheiseksi kuvaileva Ambrusin sanoo uudesta työstään.

Merikarvia-lehden aikoinaan Ambrusin toimi myös Alma Median paikallismediaryhmän päätoimittajana alaisuudessaan myös kaksi muuta pohjoissatakuntalaista paikallislehteä eli Kankaanpään Seutu ja Luoteisväylä. Hän toimi ryhmään kuuluneiden muiden medioiden päätoimittajien esihenkilönä.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Ambrusin on työskennellyt myös Keskisuomalainen-konsernissa Iisalmen Sanomien tulosvastuullisena päätoimittajana.

KL-Kustannuksen hallituksen puheenjohtaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen kuvailee Ambrusinia ”löydöksi”.

Päätoimittajan rooli on monipuolinen: siihen kuuluu Kuntalehden ohella KL-Kustannuksen muiden medioiden, Kunta.tv:n ja Studio Linjojen, johtaminen sekä kunta-alan suurtapahtuman Kuntamarkkinoiden johtaminen, Karhunen muistuttaa.

”Haimme journalistista kokemusta mutta myös liiketoimintaosaamista ja myynnillisyyttä”, Karhunen kertoo.

Karhuseen teki vaikutuksen erityisesti Ambrusinin vahva journalistinen johtamiskokemus.

”Hän ollut päätoimittajana ja myös tulosvastuullisena. Hänellä on myös hyvin vahva ymmärrys kuntakentästä sekä halua ja näkemystä uudistaa. Uskon, että Kuntalehti ja KL-Kustannus saa hyvän, äärimmäisen motivoituneen vetäjän.

Kuntalehden päätoimittajana ja KL-Kustannuksen toimitusjohtajana talvesta 2020 toiminut Markku Vento jää eläkkeelle syksyllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos