Marjo Keski-Heikkilä

Merikarvian keskustaan Kauppatien varteen kesällä valmistunut uusi rivitalo odottaa vielä asukkaitaan. Ensimmäiset muuttavat kuun vaihteessa As Oy Merikarvian Leppään, jossa myös kunnalla on kaksio vapaana.

–Kolmio ja yksi kaksioista on vielä myymättä. Myyty kaksio varattiin jo kauan sitten, mutta ostajien piti ensin myydä omansa, kertoo rakennuttaja Sirkka Leppänen.

Vuokrallekin tyhjänä olleen kiinteistön asuntoja on kysytty, mutta ainakin loppuvuoden asunnot ovat vielä myynnissä.

–Monella kyselijälle on se tilanne, että oma pitäisi ensin myydä. Ymmärrän kyllä varovaisuuden tällaisissa tilanteissa. Eräs asukas taannoin sanoi, että olisi ostanut oman asunnon jos olisi tiennyt asuvansa vuokralla viisi vuotta, Leppänen kertoo.

Kunnan vuokra-asuntotilanne on hyvä, sillä kaikki asunnot ovat käytössä. Liikehdintää muilta paikkakunnilta ei kovin ole, sillä kunnassa pitäisi olla vapaita työpaikkojakin.

–Voitaneen myös myydä, mutta pidettäneen vastaanottohuoneistona esimerkiksi uudelle kunnanjohtajalle tai jollekin muulle kuntaan muuttavalle kunnan työntekijälle, kunnanjohtaja Pentti Ala-Luopa perustelee kunnan osakkeen tyhjillä oloa.

Karvialainen sotaveteraani Oiva Hännikäinen ilmoitti taannoin Merikarvia-lehdessä etsivänsä vuokra-asuntoa Merikarvialta. Hän ei saanut ilmoitukseensa ainoatakaan soittoa.

–Kyllä minä ihmettelin, että eikö kunnassa tosiaan ole yhtään vapaata asuntoa, kaksiota tarvitseva veteraani toteaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio